Κορωνοϊός: Το νεοσύστατο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων παρέχει δάνεια 7 δισ. ευρώ

Κορωνοϊός: Το νεοσύστατο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων παρέχει δάνεια 7 δισ. ευρώ


Συστήνεται Ταμείο Εγγυοδοσίας με την επωνυμία «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19»,ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα στο πλαίσιο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ


υστήνεται Ταμείο Εγγυοδοσίας με την επωνυμία «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19»,ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα στο πλαίσιο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ και ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση στις επιχειρήσεις δανείων ύψους 7 δισ. ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, σκοπός της σύστασης του Ταμείου είναι να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19, στο πλαίσιο της κατεύθυνσης για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών μέσων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ρευστότητας των επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα το ΕΠΑνΕΚ καλείται να συνδράμει με τους διαθέσιμους πόρους του τις εθνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ειδικότερα, μέσω του ταμείου χορηγείται χρηματοδοτική συνδρομή για την υλοποίηση χρηματοδοτικών μέσων εγγυοδοσίας χαρτοφυλακίου νέων δανείων Κεφαλαίου Κίνησης με ανώτατο όριο, σε συνεργασία με επιλεγμένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Τα χρηματοδοτικά μέσα σχεδιάζονται ειδικά για το σκοπό της στήριξης της οικονομίας κατά τη διάρκεια της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που δημιουργείται από την επιδημική έκρηξη του COVID-19.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα αναρτηθεί η πρόσκληση προς τις τράπεζες και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου αναμένεται να ενεργοποιηθεί το Ταμείο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Οι χρηματοδοτήσεις θα δοθούν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και θα καλύψουν το 80% κάθε δανείου.

Στόχοι

Το Ταμείο μπορεί, για την επίτευξη των στόχων του, να επενδύσει σε χρηματοδοτικά μέσα εγγυήσεων στο πλαίσιο των οποίων θα παρέχονται από τους Οργανισμούς στους τελικούς αποδέκτες εγγυημένα νέα δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης. Για τον σχεδιασμό των κατάλληλων χρηματοδοτικών μέσων λαμβάνεται υπόψη η εκ των προτέρων αξιολόγηση (ex-ante assessment), η οποία καταδεικνύει την ανεπάρκεια της αγοράς στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά κυρίως ο σχεδιασμός διαμορφώνεται στη βάση των τρεχουσών συνθηκών ανωτέρας βίας λόγω της επιδημικής έκρηξης του COVID-19.

Πόροι του ταμείου

Για τη σύσταση του Ταμείου προβλέπεται χρηματοδοτική συνεισφορά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα, πόρων ύψους 1.250.000.000 ευρώ.
Το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο, και συνεισφέρονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).
Η κατανομή των πόρων στις περιφέρειες δύναται να μεταβληθεί ανάλογα με τυχόν τροποποιήσεις στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του ταμείου, διαφοροποιήσεις στις ανάγκες στήριξης της οικονομίας και ανάλογα με την πορεία υλοποίησης των χρηματοδοτικών μέσων του Ταμείου.
Κατά την πορεία υλοποίησης των χρηματοδοτικών μέσων, και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες χρηματοδότησης των τελικών αποδεκτών και το στόχο επίτευξης της μέγιστης δυνατής μόχλευσης των αρχικά διαθέσιμων πόρων, στο ταμείο δύναται να επενδυθούν πόροι από άλλες εναλλακτικές πηγές.
Η Αναπτυξιακή Τράπεζα, σε περίπτωση που κατόπιν ελέγχων/επαληθεύσεων διαπιστωθεί παρατυπία, μεριμνά για την εφαρμογή δημοσιονομικών διορθώσεων ή ανακτήσεων των τυχόν αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντων ποσών είτε σε επίπεδο χρηματοπιστωτικών οργανισμών, είτε και σε επίπεδο τελικού αποδέκτη, ανάλογα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία και στη συμφωνία χρηματοδότησης.

Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες Επενδυτικής Επιτροπής

H Επενδυτική Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αποτελείται από 3 τακτικά μέλη ως ακολούθως:
α) Τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, ως Πρόεδρο,
β) την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ,
γ) εκπρόσωπο του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Στην ίδια απόφαση ορίζονται και τα αναπληρωματικά μέλη αυτών, τα οποία προτείνονται από τα μέλη. Η θητεία των μελών της Επενδυτικής Επιτροπής και των αναπληρωτών τους είναι τετραετής, με δυνατότητα ανανέωσης. Στις συνεδριάσεις της Επενδυτικής Επιτροπής συμμετέχουν έως δύο εκπρόσωποι της ΕΑΤ ως εισηγητές και παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Επίσης, δύναται να συμμετέχουν ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου:
* ένα στέλεχος από κάθε μια εκ των Γραμματειών που συμμετέχουν στη σύνθεση της Επενδυτικής Επιτροπής
* ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών
* ένα στέλεχος της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ
* ένα στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων
Τη γραμματεία της Επενδυτικής Επιτροπής αναλαμβάνει η ΕΑΤ, με αρμοδιότητες καθορισμένες στη Συμφωνία Χρηματοδότησης.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 




33 εκ. ευρώ διαφήμιση πήραν το 2019 τα ΜΜΕ από τις τράπεζες – ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

33 εκ. ευρώ διαφήμιση πήραν το 2019 τα ΜΜΕ από τις τράπεζες – ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

33 εκ. ευρώ διαφήμιση πήραν το 2019 τα ΜΜΕ από τις τράπεζες – ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Οι τράπεζες και το κράτος συντηρούν σταθερά τα συστημικά μέσα στην Ελλάδα


Λίγο παραπάνω από 33 εκατομμύρια ευρώ διέθεσαν στα ΜΜΕ μέσω διαφημιστικών πακέτων οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες. Ο λόγος για την Εθνική Τράπεζα, την Πειραιώς, την Alpha Bank και τη Eurobank. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται Φ.Π.Α και λοιποί φόροι.

Η δημοσιοποίηση των διαφημιστικών εξόδων των τραπεζών έγινε υποχρεωτική με τις διατάξεις του άρθρου 6 του νόμου 4374 του 2016, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη. Έτσι λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε στις ετήσιες εκθέσεις τους για το οικονομικό έτος 2019, αναλυτικά όλα τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ και διαφημιστικές.

Τα δημοσιογραφικά μέσα που εισέπραξαν τραπεζική διαφήμιση είναι πραγματικά εκατοντάδες. Στα γραφήματα περιλαμβάνονται αυτά που είτε πήραν τα μεγαλύτερα ποσά, είτε αδικαιολόγητα μεγάλα σε σχέση με την επισκεψιμότητα και το μέγεθός τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι άνθρωποι της αγοράς και των τραπεζών έχουν επισημάνει ότι πολλές φορές δίνονται ποσά δυσανάλογα του μεγέθους ενός Μέσου, όταν αυτό απηχεί τις απόψεις ενός μεγάλου κόμματος.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:


Τα ποσά που εισπράττει ο όμιλος Αλαφούζου κυριολεκτικά ζαλίζουν. Να φανταστείτε δεν έχουμε συμπεριλάβει κάποια μικρότερα ποσά από τις εταιρίες Εξερευνητής και ΑΕ ΣΠΟΡ FM. Με διαφορά λοιπόν από τον δεύτερο, ο μιντιακός όμιλος του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, είναι ο πρωταθλητής στο τραπεζικό διαφημιστικό χρήμα.
Ο κύριος Καραμήτσος, ιδιοκτήτης του Πρώτου Θέματος και των εκδόσεων Νέο Χρήμα, φαίνεται να εισπράττει και για τις δυο εκδοτικές του εταιρίες, στις οποίες ανήκουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, πάνω από 2.200.000 ευρώ. Έτσι είναι ο πρωταθλητής στο τραπεζικό διαφημιστικό χρήμα, μεταξύ των μη τηλεοπτικών ΜΜΕ.
Ο κύριος Φιλιππάκης, που έχει στην ιδιοκτησία του τις εφημερίδες ΕΣΤΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και Espresso που κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί και για ακροδεξιό λόγο, ενώ η κυκλοφορία τους δεν είναι τόσο υψηλή, φαίνεται να εισπράττει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 657.000 ευρώ.
Κουρτάκης και Μαυρίδης έχουν σημαντική οικονομική ενίσχυση από τις τράπεζες, παρά το γεγονός ότι το 2019 η επισκεψιμότητά των site τους δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή, όπως και οι κυκλοφορίες των εφημερίδων τους. Με 337.000 ευρώ που φαίνεται να πήρε το liberal.gr κάπως μπορεί να εξηγηθεί και το αναβάπτισμα του Πρωθυπουργού σε Μωυσή που πέρασε τον ελληνικό λαό αβρόχοις ποσίν στη Γη της Επαγγελίας, όπως πάνω κάτω έγραφε ο κύριος Μαυρίδης σε πρόσφατο άρθρο του. 
Πάμε τώρα στο πιο... περίεργο από όλα. Τραπεζική διαφήμιση, ύψους 65.000 ευρώ, φαίνεται να εισπράττει και ο Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης, ιδιοκτησίας του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, κύριου Διαματάρη. Για την ακρίβεια τους τίτλους της ιδιοκτησίας έχει περάσει στην κόρη του. Οι ελληνικές τράπεζες λοιπόν έδωσαν διαφημιστικό πακέτο μερικών χιλιάδων ευρώ σε μια επιχείρηση Τύπου με έδρα την Αμερική, όπου οι αναγνώστες της στην Ελλάδα είναι μηδαμινοί. Αυτό αλήθεια θα θέλαμε να μας εξηγήσει ένα εμπορικό στέλεχος τράπεζας γιατί ακριβώς συνέβη.
Τέλος, 36.000 ευρώ για το 2019 φαίνεται να πήρε και η free sunday, του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου με επισκεψιμότητα ελάχιστα πάνω από το 0. Οι πλατφόρμες μέτρησης του αριθμού των επισκεπτών, δεν την καταγράφουν καν για την ακρίβεια. Για τη free press εφημερίδα που διανέμεται δωρεάν δεν καταφέραμε να βρούμε αξιόπιστες πληροφορίες για το τιράζ της.
Οι τράπεζες φροντίζουν να κρατάνε και ισορροπίες για να μπορούν να αποσπούν τις απαραίτητες συναινέσεις που τους εξασφαλίζουν την ηρεμία τους. Μια ηρεμία που ήταν πολύ σημαντική για αυτές, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Έτσι λοιπόν στη λίστα των διαφημιστικών δαπανών τους, θα βρει κανείς τόσο τον όμιλο του Κώστα Βαξεβάνη που εισπράττει κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ για δυο διαδικτυακά site και μια εφημερίδα αποτελώντας τον μόνο εκδοτικό οργανισμό που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και λαμβάνει διαφημισιτκό πακέτο με αξιοσημείωτο ύψος- αρκετά μικρότερο από τα παραπάνω ποσά-, όσο και την Εφημερίδα των Συντακτών, τη Left Media και την Αυγή με ελάχιστα έως μηδαμινά ποσά ωστόσο, ειδικά οι δυο τελευταίες.
Δημιουργείται εύλογα το εξής ερώτημα. Από τη μεριά των τραπεζών, ποια είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία διαμορφώνεται το ύψος των χρημάτων που δίνεται σε ένα Μέσο Ενημέρωσης; Γιατί αν δει κανείς τη λίστα θα καταλάβει ότι αν μη τι άλλο δεν δίνονται με βάση το μέγεθος και την επισκεψιμότητα του κάθε Μέσου. Στο payroll των τραπεζών υπάρχουν ακόμα και ονόματα εταιριών που δεν καταφέραμε να τις βρούμε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, ενώ ήσαν και κάποιες άλλες μονοπρόσωπες εταιρίες που δεν είχαν καν διαδικτυακή διεύθυνση. Αυτές μάλλον θα διαφήμιζαν τις τράπεζες στόμα με στόμα. Όπως και ο κύριος Διαματάρης που παρότι στην Ελλάδα τον διαβάζουν το πολύ 200 άνθρωποι τη μέρα, μάλλον βγάζει και κάποιον τελάλη στους δρόμους, διαφορετικά δεν εξηγούνται τα 65.000 ευρώ.
Από τη μεριά των ΜΜΕ ωστόσο τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί είναι ακόμα περισσότεροι. Πως είναι δυνατόν ένα Μέσο με εκατομμύρια ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έσοδα από τις τράπεζες, να ασκήσει κριτική στις διοικήσεις τους για τις πρακτικές τους; Αν αναλογιστεί κανείς, ότι πολλά από αυτά τα μέσα εισέπραξαν στο παρελθόν και χιλιάδες ευρώ κρατικής διαφήμισης, καταλαβαίνει γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ- δυστυχώς στο σύνολο τους, ενώ δεν θα έπρεπε- τυχαίνουν πραγματικά ελάχιστης αξιοπιστίας μεταξύ των Ελλήνων πολιτών. Σε αυτό το βαλκανικό φέουδο, που λέγεται Ελλάδα, τα Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζουν να συντηρούνται σε τεράστιο βαθμό από το κράτος και τις τράπεζες. Με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών, οι κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις Τύπου, προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες τόσο στην ενημέρωση όσο και στη δημοκρατία.

Έχει ξεφύγει ο Bill Gates. Θέλει οι κυβερνήσεις να πληρώσουν αποζημιώσεις σε όσους πάθουν κάτι από τα εμβόλιά του

Έχει ξεφύγει ο Bill Gates. Θέλει οι κυβερνήσεις να πληρώσουν αποζημιώσεις σε όσους πάθουν κάτι από τα εμβόλιά του

1

Αυτή τη φορά έχει ξεφύγει εντελώς ο Βασιλάκης. Επειδή όπως ο ίδιος λέει, 1/10.000 μπορεί να έχει παρενέργειες από τα εμβόλια που ετοιμάζει για τον Κορωνοϊό.
Δηλαδή στα 8.000.000.000 εμβόλια, 800.000 άτομα θα πάθουν κάτι, ή θα πεθάνουν, οπότε οι κυβερνήσεις όλων των λαών θα πρέπει να ετοιμαστούν να πληρώσουν τις ανάλογες αποζημιώσεις.
Άψογος ο Βασιλάκης






ΑμεΑ: Κόβονται επιδόματα και συντάξεις - Δώστε λύση άμεσα!

ΑμεΑ: Κόβονται επιδόματα και συντάξεις - Δώστε λύση άμεσα!

ΑμεΑ: Κόβονται επιδόματα και συντάξεις - Δώστε λύση άμεσα!



Σε έντονο ύφος κινείται η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με αφορμή τις κινήσεις της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας, καθώς οπως αναφέρεται τα ΑμεΑ «δεν προστατεύονται ως εργαζόμενοι και διακινδυνεύουν καθημερινά την υγεία τους πηγαίνοντας στην εργασία τους, αφού η Κυβέρνηση έχει εξαιρέσει ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ κατηγορίες, ενώ ταυτόχρονα πολλοί χάνουν τα επιδόματά τους και μέρος των συντάξεών τους, από απανωτά λάθη του ΟΠΕΚΑ και το κλείσιμο των ΚΕΠΑ δίχως μέριμνα».
«Η προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας, η προάσπιση των δικαιωμάτων μας, είναι οι αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για το παρόν και το μέλλον μας», καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ έχει ως εξής:
Κόβονται επιδόματα και συντάξεις ΑμεΑ- Δώστε λύση άμεσα!
Για άλλη μία φορά, οι πρώτοι που βιώνουν μία κρίση άμεσα και σκληρά είναι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους. Δεν προστατεύονται ως εργαζόμενοι και διακινδυνεύουν καθημερινά την υγεία τους πηγαίνοντας στην εργασία τους, αφού η Κυβέρνηση έχει εξαιρέσει ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ κατηγορίες, ενώ ταυτόχρονα πολλοί χάνουν τα επιδόματά τους και μέρος των συντάξεών τους, από απανωτά λάθη του ΟΠΕΚΑ και το κλείσιμο των ΚΕΠΑ δίχως μέριμνα.
Η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επείγουσα επιστολή στον υπουργό Εργασίας για όλα τα θέματα που ήρθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες: τα ατελείωτα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το κλείσιμο των ΚΕΠΑ, όπου ζητείται παράταση, εκτός των άλλων, της χορήγησης των επιδομάτων και των συντάξεων ως τον Σεπτέμβριο του 2020, την αυθαίρετη διακοπή από πλευράς ΟΠΕΚΑ σειράς επιδομάτων σε συνταξιούχους τυφλούς, καθώς και στην αναστολή χορήγησης επιδομάτων βαριάς αναπηρίας σε δικαιούχους έμμεσα ασφαλισμένους και ανίκανους προς εργασία που λαμβάνουν μέρος της σύνταξης θανόντος γονέα - ορφανική σύνταξη!
Τη δεδομένη στιγμή, η αναστολή του αναπηρικού επιδόματος και της σύνταξης για αυτά τα άτομα συνιστά ΕΓΚΛΗΜΑ. Σχεδόν στο σύνολό τους τα επιδόματα και οι συντάξεις αυτές χρησιμοποιούνται για τον βιοπορισμό αυτών των ανθρώπων, αφού αποτελούν και την μοναδική πηγή εσόδων κάλυψης δαπανών για την διαβίωσή τους. Ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά δύσκολο έως και αδύνατο να προσκομίσουν τις βεβαιώσεις από τον ασφαλιστικό φορέα που λαμβάνουν τα μικροποσά αυτών των συντάξεων (περιορισμός-απαγόρευση κυκλοφορίας, μη ύπαρξη και χρήση σύνδεσης διαδικτύου από τα άτομα, απώλεια των βεβαιώσεων των ασφαλιστικών οργανισμών κ.ο.κ.) στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ, προκειμένου να αποδείξουν ότι ορθώς ελάμβαναν το επίδομα αυτό επί σειρά ετών και μετά από επαναλαμβανόμενους ελέγχους που ήδη έχουν διενεργηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων που είχαν την ευθύνη χορήγησης αυτών των επιδομάτων την τελευταία οκταετία μέχρι το 2019.
Η προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας, η προάσπιση των δικαιωμάτων μας, είναι οι αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για το παρόν και το μέλλον μας.
Η ΕΣΑμεΑ καλεί την Κυβέρνηση να δώσει λύση τώρα!

πηγη

ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;;ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΚΟΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ....ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.....ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ...
ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ...
ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ;;;;;;; ΟΧΙ....ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ...Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ......ΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ....ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ.....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΥΛΩΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ-ΚΟΜΜΑ-ΠΑΡΑΤΑΞΗ.....ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ
ΑΥΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ...ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΣΕΝΑΡΙΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ
ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΚΑΤΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑ, ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ..
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ...ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Μανώλης Κοντορινάκης)

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ