Αντίποινα Βρετανίας σε Ελλάδα: Υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από τη χώρα μας

Αντίποινα Βρετανίας σε Ελλάδα: Υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από τη χώρα μας




Η Ελλάδα θα είναι στην «κόκκινη λίστα» των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών - Μέσα στην ημέρα ολόκληρη η λίστα
Οι επιβάτες που φθάνουν στην Αγγλία από την Ελλάδα δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η Ελλάδα θα είναι στην «κόκκινη λίστα» των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας στη χώρα του Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω Covid-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η Ελλάδα δεν θα είναι στις χώρες που θα ισχύει η άρση της υποχρεωτικής καραντίνας, παρά την καλή της επιδημιολογική εικόνα.

Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι περίμενε ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Πέτσας για καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»: Τις επόμενες μέρες η λίστα με τα ΜΜΕ

Πέτσας για καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»: Τις επόμενες μέρες η λίστα με τα ΜΜΕ






Θέμα λίγων 24ώρων είναι η δημοσιοποίηση της λίστας με τα κονδύλια που διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κατά του κορoνοϊού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (04/07), επεσήμανε ότι όπως είχε προαναγγείλει από την 10 Απριλίου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δοθεί η λίστα και τα ποσά.

«Είναι θέμα λίγων ημερών να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα μέσα και τα ποσά με πλήρη διαφάνεια. Ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπ. Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. Όταν μου πουν από το ΥΠΟΙΚ θα τη δώσω στη δημοσιότητα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «η καμπάνια έσωσε ζωές». Ως προς τις επικρίσεις ότι δόθηκαν λεφτά ακόμη και σε υπό κατασκευή sites, διευκρίνισε: «Η καμπάνια προχώρησε μέσω από έναν ανάδοχο ο οποίος είχε την δυνατότητα και την τεχνογνωσία να το κάνει αυτό, έχοντας στο μυαλό του και στη σύμβαση ανάθεσης, συγκεκριμένα κριτήρια. Ήταν 1.232 μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια αυτή σε όλη την Ελλάδα από όλες τις κατηγορίες των Μέσων, επομένως ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα. Όταν θα βγουν τα στοιχεία, θα κρίνετε εσείς και όπως με ρωτάτε αν υπήρχαν αστοχίες να ρωτήσετε εκείνους που δημοσιοποιούσαν αυθαίρετα στοιχεία και ποσά τι θα έχουν να πουν».
Όταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις και μεταξύ του δημοσιογραφικού κόσμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό είναι ένα κατάντημα μεταξύ δημοσιογράφων, να θεωρούν τη διαφήμιση χρηματισμό. Η διαφήμιση είναι άλλο πράγμα».

Πώς η Deutsche Bank χρηματοδότησε την Γενοκτονία των Ποντίων.

Πώς η Deutsche Bank χρηματοδότησε την Γενοκτονία των Ποντίων.


Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ού ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο Β΄ να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει τη διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.

Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθηση, με τη Μέρκελ να δείχνει πως θέλει να αντιγράψει το στρατηγικό μοντέλο του προκατόχου της, με το οποίο η Γερμανία βρήκε πάτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα σε έναν ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο, όπως είναι αυτός της Μεσογείου, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην περιοχή.

Η προσέγγιση Γερμανίας-Τουρκίας

Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν το μόνο δείγμα που προδίδει τα γερμανικά σχέδια. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωνε με νόημα: «Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να αναλάβει έναν ρόλο που θα αποτελεί γέφυρα για την Ανατολή και τη Δύση», αδειάζοντας ουσιαστικά την Ελλάδα, ενώ την ίδια περίοδο ο γερμανικός Τύπος χαρακτήριζε τον Ερντογάν «χαρισματικό ηγέτη» και την Τουρκία «ανερχόμενη δύναμη του Βοσπόρου».

Τον περασμένο Απρίλιο, εξάλλου, μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία, οι δύο χώρες έκαναν συμφωνία συμπαραγωγής τεθωρακισμένων Leopard με τη συμμετοχή Τούρκων μηχανικών.

Είχαν προηγηθεί μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, κάτι που είχε αποκαλύψει και ο Ρέσλερ στο πλαίσιο του γερμανοτουρκικού φόρουμ για την ενέργεια, τον Απρίλιο που μας πέρασε. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στην Τουρκία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα».

Οι βαθιές ρίζες της γερμανοτουρκικής φιλίας

Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο-οδηγός Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού.

                                                                  euobserver

Ο τότε «Κάιζερ», όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει «φίλο», ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους Τούρκους αξιωματούχους. Η στρατηγική της Γερμανίας αρχίζει και ξεδιπλώνεται σε οικονομικό επίπεδο, αρχής γενομένης από τη μεγάλη δύναμη της εποχής, τους σιδηροδρόμους. Τα μεγάλα deal αρχίζουν, με την Τουρκία να αρχίζει να μεταβάλλεται σε γερμανικό προτεκτοράτο.

Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά από τον Μιχαήλ Ροδά, διευθυντή τότε του Γραφείου Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας της Σμύρνης, στο βιβλίο Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας. Ο Ροδάς έζησε όλα τα γεγονότα από πολύ κοντά και γράφει χαρακτηριστικά για τη συνάντηση του Κάιζερ με τον Σουλτάνο και σημειώνει με νόημα πως «κολακεύτηκε υπερβολικά από τη φιλία του Γερμανού».

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν στους σιδηροδρόμους. Θέλοντας να «μπουν» στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα της περιοχής, κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις. Το 1904 φτάνει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας και πείθει τον τότε διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Στέφανο Στρέιτ να ιδρύσουν από κοινού την Τράπεζα της Ανατολής. Βασικός όρος της συμφωνίας, η πλειοψηφία στο Συμβούλιο θα ήταν ελληνική. Η συμφωνία υλοποιήθηκε και η πρωτοφανής ανάπτυξη της τράπεζας, αφού το ελληνικό εμπόριο ήκμαζε, οδηγεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η ρήξη ήλθε, κάτι που δεν φαίνεται να πείραξε ιδιαίτερα τον «μεγάλο» Κάιζερ, που ήδη είχε μπει στο παιχνίδι της περιοχής και ήλεγχε το τραπεζικό σύστημα της Αιγύπτου και όλης της Τουρκίας. Η ίδρυση της «νέας» τράπεζας ήταν γεγονός, αφού τότε γεννήθηκε η περίφημη Deutsche Bank, με τα αρχικά ελληνικά κεφάλαια, η οποία ανοίγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 200(!) υποκαταστήματα και αρχίζει να προσφέρει άφθονο χρήμα για επενδύσεις στην Τουρκία. Παράλληλα σε όλη την Τουρκία γίνεται μποϊκοτάζ στα ελληνικά προϊόντα, και το ελληνικό εμπόριο που γνώριζε άνθηση διώκεται.





Η χρηματοδότηση της Γενοκτονίας

Η πολιτική αυτή που εφαρμόστηκε από τη συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας κατέληξε σε μια εθνική τραγωδία, τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των Νεοτούρκων. Η βοήθεια της Γερμανίας στους Νεότουρκους ήταν σε όλα τα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι πηγές της εποχής.

Οι ιστορικές πήγες γράφουν χαρακτηριστικά: «η Deutsche Bank παρέχει άφθονα κεφάλαια στο κίνημα των Νεοτούρκων. Ο Γερμανισμός τούς παρέχει όλα τα μέσα, αφού η Πανισλαμική πολιτική είναι τέκνο της Παγγερμανικής» . Ο Μιχαήλ Ροδάς αναφέρει γλαφυρά πως όσα έγιναν και κατέληξαν σε αυτή την τραγωδία του ελληνισμού «γίνονταν χωρίς θόρυβο, με πρόγραμμα, με σύστημα και αφάνταστη υπομονή», τα διαχρονικά δηλαδή χαρακτηριστικά της πολιτικής των Γερμανών.

[pontos-news] [economy365]


ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ


ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΦΩΤΗΣ ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ 3-7-2020

ΠΕΡΝΑΝΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ
ΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΟΞΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2 ΥΠΕΡΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ 0,17 ΑΝΑ ΚΙΛΟ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΚΟΣΤΟΣ 0,50

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ 300 ΡΙΖΕΣ ΕΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 1700€
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ





ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ / ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ / ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Σο ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.


5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ FB:

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΑΕΠ

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΑΕΠ





ΕΛΕΝΗ ΜΙΑΡΗ: Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΑΕΠ





Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΛΕΝΗ ΜΙΑΡΗ ΣΤΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ 3-7-2020

ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΕΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 15%-20% ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ

ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΠΟΔΙΟ Η ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΑΕΠ

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΩΝ 534€ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟ

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ BUDGET

ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΟ ΟΥΤΕ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΘΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΩΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ


ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣ ΕΝΩ Η ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ