Δόμνα Μιχαηλίδου: 86 ευρώ για κάθε “προσφυγόπουλο;” ημερησίως (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΜΕ 30+ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ?)

 

Δόμνα Μιχαηλίδου: 86 ευρώ για κάθε “προσφυγόπουλο;” ημερησίως (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΜΕ 30+ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ?)


  

Δόμνα Μιχαηλίδου: 86 ευρώ για κάθε “προσφυγόπουλο;” ημερησίως

(σ.σ.ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ 30+ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ??) ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ? ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ??? ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ & ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ? Ο Ελληνας δουλευει όλη του την ζωή να ξεπληρώσει το δάνειο για το σπίτι του και σε αυτά τα ασυνόδευτα ξένα παιδιά παρέχεται σπίτι και 86€ ημερησίως?? το βρίσκεις ΔΙΚΑΙΟ? για αυτό τους ψήφισες???)

 

Την αύξηση του αριθμού των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στην Κρήτη ζήτησε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Μάλιστα όπως επισήμανε χορηγούνται 86 ευρώ για κάθε προσφυγόπουλο ημερησίως και πρότεινε τη δημιουργία ξενώνων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο «καυτό» θέμα της φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο νησί. Μάλιστα σε αυτό που κατέληξαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι ότι θα γίνει συνεδρίαση της ΠΕΔ τέλος του μήνα ή αρχές του επόμενου.

Πιο αναλυτικά, έγινε η πρώτη συνάντηση με τους δημάρχους Ηρακλείου και Λασιθίου μετά την έκκληση προς την τοπική αυτοδιοίκηση, της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Να αυξηθεί ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών στο νησί σε 200 με 300 ζήτησε η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Περιφέρεια, όπως είπε μέχρι τώρα φιλοξενούνται 25.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για να αποφασίσουν οι δήμαρχοι με ποιο τρόπο θα δημιουργηθούν ξενώνες στο νησί, καθώς και πώς θα συμβάλει η Κρήτη στη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών.

Όπως τόνισε η υφυπουργός σήμερα φιλοξενούνται 25 παιδιά στο νησί, ενώ σε άλλα μέρη στην Ελλάδα φιλοξενούνται 1200, τονίζοντας ότι η Κρήτη είναι πολύ πίσω. Όσον αφορά τις δομές φιλοξενίας η υφυπουργός τόνισε ότι αναφορικά με τους ξενώνες το νησί είναι πολύ πίσω.

Σύμφωνα με την υφυπουργό «αρμοδιότητα της παιδικής προστασίας των ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών τα οποία χρειάζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ανήκει στο υπουργείο Εργασίας».

«Ήρθαμε να παρακαλέσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές ώστε να απορροφήσουν κάποια παιδιά σε ξενώνες, που χρηματοδοτούνται πλήρως από την Κομισιόν και την ΕΕ.(σ.σ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ Η ΕΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΦΠΑ. ΠΟΥ η ΕΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΑΕΠ… ΜΕ ΤΟ 24% ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ φυσικά υπαρχει και το 13% και το 6% ΕΝΑ ΑΕΠ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ) Μιλάμε για μικρούς ξενώνες μέχρι 30 ανήλικα παιδιά, που είναι η πιο ευάλωτη ομάδα του μεταναστευτικού-προσφυγικού και πρέπει κάπως να απορροφηθούν».

Η υφυπουργός Εργασίας είπε ότι η Κρήτη αποτελεί προτεραιότητα, καθώς οι Κρητικοί είναι φιλόξενος λαός, ενώ τα στοιχεία, όπως επισήμανε, δείχνουν ότι μέχρι σήμερα η ένταξη στην κοινωνία των μεταναστών/προσφύγων και ιδίως σε ό,τι αφορά την εργασιακή τους αποκατάσταση, είναι θετικά. Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, θα επιτευχθεί και μια πιο συμμετρική απορρόφηση των παιδιών που υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά «η Κρήτη ως προς αυτό δυστυχώς έχει μείνει πίσω». Και προσέθεσε:

«Με δεδομένο ότι είναι ένα ζήτημα, τη χρηματοδότηση του οποίου έχει ήδη λύσει η Κομισιόν, ήρθαμε να συνομιλήσουμε με τους ΟΤΑ και να δούμε πώς μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια που κάνουμε για να τοποθετήσουμε τα παιδιά κατ’ αναλογία σε νομούς έτσι ώστε να μην πέφτει δυσβάσταχτο βάρος σε κάποιες περιοχές, όπως αυτή της Μόριας που τα παιδιά ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες σε camp και κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης».

Η υφυπουργός τόνισε επίσης ότι το κόστος διαβίωσης για κάθε παιδί αναλογεί 86 ευρώ την ημέρα, ενώ πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών στο νησί.

Το 93% των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη θα είναι άνω των 14 ετών, και θα είναι κυρίως αγόρια, όπως τόνισε η υφυπουργός, με τους δημάρχους να εμφανίζονται από τους πλευρά τους θετικοί, ωστόσο από την άλλη μεριά έθεσαν διάφορα ζητήματα, όπως αυτό της επιτροπείας. (ΚΟΝΟΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ?)

Μάλιστα, ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες, ενώ τόνισε ότι η ΠΕΔ έχει αποφασίσει το ζήτημα αυτό να το διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή, χωρίς τη συμμετοχή ΜΚΟ, κάτι που έγινε αποδεκτό και από την ίδια την υφυπουργό.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΕΔ πρότεινε να φιλοξενηθούν πενήντα παιδιά σε κάθε νομό, δηλαδή 200 παιδιά σε όλη την Κρήτη.

Άλλα θέματα συζήτησης

Επίσης άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η απορρόφηση των πόρων και η ανάδειξη του έργου της Περιφέρειας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και Παιδείας Έφη Κουτεντάκη.

Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης κ. Μαρία Κασσωτάκη, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ρένα Παπαδάκη, καθώς και στελέχη του υπουργείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

 

 

 ΠΗΓΗ 1  neakriti.gr

 ΠΗΓΗ 2

Πολίτης στον Ευαγγελάτο: “Το εμβόλιο το προπαγανδίζετε μια χαρά…” (Βίντεο)


Όλα όσα ανέφερε πολίτης που είχε βγει σε ζωντανή μετάδοση στο τηλεοπτικό σταθμό του Mega, στην εκπομπή του Ευαγγελάτου.

Δείτε το βίντεο


Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για τον εμβολιασμό

«Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου».

Τα παραπάνω, όμως, αναφέρει ο νόμος 4675/2020 που ψηφίστηκε στην αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας στις 11 Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ 54/Α) περί «πρόληψης, προστασίας και προαγωγής της υγείας» αναφέρει στο άρθρο 4, παρ. 3β. Προκύπτει, λοιπόν, ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας και υπό προϋποθέσεις το εμβόλιο για τον κορονοϊό ενδέχεται να γίνει υποχρεωτικό για ορισμένες ομάδες του πληθυσμού.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου προϋποθέτει καθορισμένη περιοχή που θα υπαχθεί σε αυτήν και καθορισμένο χρονικό διάστημα ισχύος για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Πρόσφυγες, ΑΜΕΑ και εκτίοντες ποινή σε σωφρονιστικά καταστήματα ενδέχεται να είναι μέσα σε αυτές» εξήγησε στο Sputnik η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Συμπλήρωσε πως «σε κάθε περίπτωση αναφέρεται ρητά όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει και σύμφωνη γνώμη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Την ίδια στιγμή, όμως, σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, δεν προκύπτει από κάπου ότι θα γίνει υποχρεωτικό για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού, όπως, για παράδειγμα, από 70 έως 90».

ΠΗΓΗ

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Δώρο Θεού το εμβόλιο

 


Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος:
Δώρο Θεού το εμβόλιο.
Συνέντευξη στη ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ για την Εφημερίδα Ταχυδρόμος.

Οι καταστάσεις καλούν για ενότητα τονίζει ο κ. Ιγνάτιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ χαρακτηρίζει «εκτός τόπου και χρόνου» τα περί διαδοχής του Αρχιεπισκόπου

Τελείως διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα, με περιοριστικά μέτρα και μικρό αριθμό πιστών στις ακολουθίες, που θα τελεστούν στους Ναούς, με τα Σπίτια Γαλήνης κλειστά και την Εκκλησία να διανέμει δέματα με τρόφιμα στους απόρους. Σε διαρκή εγρήγορση η τοπική Εκκλησία, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο να καθιστά σαφές ότι προέχει η ενότητα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα επανέλθει η καθημερινότητα με τη συνδρομή του εμβολίου. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, χαρακτηρίζει ως «εκτός πραγματικότητας» δημοσιεύματα, που φέρουν το όνομά του μεταξύ των διαδόχων του Αρχιεπισκόπου, τονίζει ότι η Εκκλησία τάσσεται υπέρ της τήρησης των μέτρων για τη δημόσια υγεία, ενώ υπογραμμίζει παράλληλα ότι ζει σε έναν τόπο, που αγαπά υπερβολικά, χαρακτηρίζοντάς τον «επίγειο παράδεισο».

Συνέντευξη στη ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Διαφορετικές οι φετινές γιορτές λόγω περιοριστικών μέτρων. Σε ποιο βαθμό επηρεάζεται το έργο της Μητρόπολης Δημητριάδος, η επικοινωνία με τους πιστούς;

Αναμφισβήτητα, πλέον, διανύουμε μια περίοδο, που κανείς δεν περίμενε ότι θα τη ζήσουμε. Είναι κάτι που, δυστυχώς, μας επεφύλασσε ο Θεός για να παιδαγωγηθούμε. Βιώσαμε ανάλογες στιγμές και την περίοδο του Πάσχα και έτσι έχοντας και εκείνη την εμπειρία συνεχίζουμε και σε αυτή τη σημαντική περίοδο για την Εκκλησία μας, που είναι το εορταστικό δωδεκαήμερο, με την εορτή των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά, με τα Θεοφάνια, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι μετέχουμε σε μια κοινή προσπάθεια όλων να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, υπερασπιζόμενοι τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε, προσπαθούμε, έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα, έχουμε πλέον ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών, εντούτοις κρατάμε την επαφή με τους πιστούς μας, διότι και με τον ραδιοφωνικό σταθμό και με προσωπικές επαφές, έστω και εξ αποστάσεως, θέλουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους με την ελπίδα ότι θα έρθει η στιγμή που θα πάμε και πάλι στην κανονικότητα. Είναι σίγουρα διαφορετικά, αλλά ταυτόχρονα κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για το μέλλον.

Περισσότερα εδώ

ΠΗΓΗ

Αστυνομία και στα σπίτια τα Χριστούγεννα ανάλογα με τις καταγγελίες – «Επιστρατεύονται» drones και ελικόπτερα



Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι πρωτοφανή για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και αστυνομία στα σπίτια αν το ρεβεγιόν… ξεφύγει. Πρόβα για τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς το σχέδιο που θα ισχύσει τα Χριστούγεννα. Δεν αποκλείεται η διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους.

Δυο μέρες μόνο έχουν απομείνει για να ζήσουμε τα πιο περίεργα Χριστούγεννα της ζωής μας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τα ξαναζήσουμε. Γιατί φέτος, ο κορονοϊός μας στερεί τα κάλαντα, τα οικογενειακά τραπέζια, τα ρεβεγιόν με φίλους.


Η κυβέρνηση έχει πει τρία «όχι» για τα φετινά Χριστούγεννα: όχι κάλαντα την παραμονή, όχι μεγάλα τραπέζια και παρέες αύριο κι ανήμερα τα Χριστούγεννα, όχι μετακινήσεις από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας

Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής και πιο αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα μπλόκα της αστυνομίας, σύμφωνα με το σχέδιο… «ρεβεγιόν», θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Στις ώρες 22:00 με 05:00 θα πέσει μεγάλο “βάρος” των ελέγχων, ενώ θα αυξηθούν και τα μπλόκα στα διόδια. Όχι πως δεν θα είναι τις υπόλοιπες μέρες της ημέρας και της επομένης των Χριστουγέννων.


Η αστυνομική παρουσία θα είναι επίσης αυξημένη στις πλατείες και προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες συγκεντρώσεις σε ταράτσες ή άλλους χώρους, η αστυνομία θα «σηκώσει» ελικόπτερα και drones για να… ελέγχουν τα πάντα. Τα Χριστούγεννα θα είναι επί της ουσίας η πρόβα τζένεράλε για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Το έχει πει και ο Νίκος Χαρδαλιάς: αν τα μέτρα δεν τηρηθούν τα Χριστούγεννα, τότε η Πρωτοχρονιά θα γίνει με άλλες συνθήκες, με άλλα, πιο αυστηρά μέτρα, ενδεχομένως και πιο αυστηρή ακόμα απαγόρευση κυκλοφορίας.


Υπενθυμίζεται ότι για να κυκλοφορήσει κάποιος και να πάει σε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα, πρέπει να στείλει μήνυμα 6 στο 13033. Αν το ρεβεγιόν είναι βράδυ είτε θα μείνει στο σπίτι όπου θα πάει είτε θα φύγει πριν από τις 22:00…


Για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης (23.12.2020) έγινε τηλεδιάσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, ειδικά για τις βραδινές ώρες που ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού.

Χριστούγεννα με αστυνομία στα σπίτια;

Θα κάνει η αστυνομία ελέγχους ακόμη και στα σπίτια τα Χριστούγεννα; Ιδού η απορία και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θόδωρος Χρονόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (23.12.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, απάντησε: ναι, η αστυνομία θα μπει και στα σπίτια αλλά αυτό εξαρτάται από τις καταγγελίες που θα γίνουν.


«Σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια (σ.σ. λέγεται πως κάποιοι έχουν νοικιάσει ήδη σαλέ για να κάνουν πάρτι), σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ είναι υποχρεωμένη να παρέμβει λόγω και της αναφοράς στην ΚΥΑ και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με όλους τους νόμιμους τύπους, δηλαδή με την παρουσία εισαγγελέα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Σε ό,τι αφορά στην κυκλοφορία, ο Θόδωρος Χρονόπουλος επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις μετά τις 22:00 και μέχρι τις 5.00 το πρωί επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. «Οπότε η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ».

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ