Εκχωρούν σε ιδιώτες το 80% των αποθεμάτων νερού της Ελλάδας

Εκχωρούν σε ιδιώτες το 80% των αποθεμάτων νερού της Ελλάδας


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεθόδευσε αιφνιδίως χωρίς ανοιχτή διαδικασία διαγωνισμούς εκχώρησης με ΣΔΙΤ του 80% των αποθεμάτων νερού της χώρας, το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της ΕΥΔΑΠ (Μόρνο, Εύηνο, Υλίκη, δίκτυο) σε Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Βοιωτία και Αττική, την ώρα που τα διανεμόμενα κέρδη της εταιρείας σε μετόχους αυξήθηκαν στο 70% και της ζητούνται για πρώτη φορά σε ρευστό 266 εκατ. ευρώ από την ΕΥΔΑΠ Παγίων, κατήγγειλε o εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Αλεξανδράκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ εκτείνεται σε τέσσερις νομούς, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής, περιλαμβάνει τα φράγματα του Μόρνου, του Ευήνου και το κανάλι με το οποίο το νερό έρχεται στην Αθήνα, την λίμνη Υλίκη, αντλιοστάσια, κτλ., εξήγησε ο κ. Αλεξανδράκης. Συνοπτικά, σχεδόν το 80% των αποθεμάτων νερού της χώρας μας, όλα τα νερά που έρχονται και υδροδοτούν την Αττική, με την ΕΥΔΑΠ να τα διυλίζει, να τα διαχειρίζεται και να υδροδοτεί πολίτες και επιχειρήσεις. Η ΕΥΔΑΠ διαχειρίζεται εδώ και 70 χρόνια αυτά τα νερά, που παρέχει αδιάλειπτα χωρίς προβλήματα. Η δυσκολία διαχείρισης είναι πάρα πολύ μεγάλη, απαιτεί εξαιρετική τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία. Και η ΕΥΔΑΠ είναι η μοναδική επιχείρηση που την διαθέτει. Είναι σημαντικό να τονιστεί ο ρόλος της φυσικής ροής νερού στο δίκτυο (δηλαδή λόγω των υψομετρικών διαφορών), καθώς χωρίς αυτή θα απαιτούντο πολύ ενεργοβόρα αντλιοστάσια με πολύ μεγάλο κόστος. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί αυτό το δίκτυο.
Ενώ λοιπόν είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Δημοσίου για τα επόμενα χρόνια και έχει δοθεί παράταση ενός έτους, μονομερώς το υπουργείο αποφάσισε να εκχωρήσει το ΕΥΣ σε ιδιώτες, μέσω ΣΔΙΤ. Ο κ. Αλεξανδράκης θύμισε ότι υπάρχουν πολλοί που διεκδικούν τους υδάτινους πόρους της ΕΥΔΑΠ, όχι μόνο εγχώριες εταιρείες, αλλά και μεγάλες ευρωπαϊκές που προσπαθούν εδώ και χρόνια να μπουν στην ελληνική αγορά. Ξεκινούν έτσι τρεις παράλληλοι διαγωνισμοί για τεχνικό, νομικό και χρηματοοικονομικό σύμβουλο, με κοινό χαρακτηριστικό ότι στοιχίζουν 138.424 ευρώ ο καθένας, ώστε να μην ξεπεραστεί το όριο πάνω από το οποίο θα έπρεπε να γίνει ανοιχτή διαδικασία. Είναι έκθετος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, υπάρχει μεθόδευση για την εκχώρηση του ΕΥΣ, αλλά και την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Ταυτόχρονα:
  • Η ΕΥΔΑΠ Παγίων, που στην ουσία είναι το υπουργείο, έρχεται και ζητάει από την ΕΥΔΑΠ εντελώς αυθαίρετα 266 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2013-2019, για το νερό που της χορηγούσε. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, για αυτά γινόταν συμψηφισμός. Τώρα, τα ζητούν, την ώρα που έρχονται και πέρνουν και το ΕΥΣ, που θα απομειώσει την αξία της εταιρείας.
  • Το Υπερταμείο, η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έδωσαν αυξημένα μερίσματα στους μετόχους, το 70% των κερδών της ΕΥΔΑΠ. Φαίνεται ότι έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά και άρχισαν να μοιράζουν χρήματα, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αλεξανδράκης υπογράμμισε εξάλλου ότι πλην της Αττικής και του μητροπολιτικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας, τίθενται μεγάλα ζητήματα και για τις τοπικές κοινωνίες των άλλων τριών νομών στους οποίους εκτείνεται το ΕΥΣ, καθώς έχουν λόγο για τα αποθέματα των περιοχών τους, αλλά δεν φαίνεται να υπήρξε καμία συζήτηση μαζί τους.
Τόνισε μάλιστα πως είναι σίγουρο ότι όλα αυτά θα επηρεάσουν τις τιμές του νερού, όλα αυτά τα κόστη θα μετακυληθούν στον τελικό καταναλωτή. Μειώνονται τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ, απομειώνεται η αξία της με την αφαίρεση των λειτουργικών κομματιών της, είναι προφανές ότι θα συμβεί.
Η ΕΥΔΑΠ προσφέρει νερό εξαιρετικής ποιότητας, δεν συγκρίνεται με αυτό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς ποτέ εδώ και 70 χρόνια να υπάρξει πρόβλημα στην παροχή του στην Αττική, επανέλαβε ο κ. Αλεξανδράκης.

ΑΦΓΑΝΟΣ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ



ΑΦΓΑΝΟΣ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΑΦΓΑΝΟΣ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΦΓΑΝΟΣ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΑΦΓΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 15-6-2020 ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΦΑΓΗΤΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ. 
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
1.1.  Η Ελλάδα δικαιωματικά ανήκει στους Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς.
1.2. Για όσους δεν είναι Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς και ζουν στον Ελλαδικό χώρο η Ελλήνων Πολιτεία δείχνει μεγάλο σεβασμό. Ισονομία, Ισοκρατία, Ισοπολιτεία σημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερα δικαιώματα από Έλληνα Ιθαγενή Πολίτη.
1.3. Καμία ομάδα, καμία συντεχνία, καμία λέσχη δεν μπορεί να έχει πιο προνομιούχα σχέση με την Πολιτεία από τον Έλληνα Ιθαγενή Πολίτη. Δεν μπορούν να υπάρχουν φαινόμενα, όπως κοινότητες αλλοεθνών, να είναι μέσα στην Πολιτεία ως φορείς δημοσίου δικαίου και να έχουν ιδιαίτερα προνόμια φορολογικά, ιδιοκτησιακά, ασυλίας κλπ.
1.4. Η Πολιτεία οφείλει πρωτίστως να σέβεται τον εαυτό της και όταν συμβαίνει αυτό μπορεί κατ’ επέκταση να σέβεται όλους τους άλλους. Όταν η Πολιτεία δε σέβεται τον εαυτό της δε μπορεί να απαιτήσει σεβασμό από τους Πολίτες. Παράγει άδικο εργαζόμενη για ολιγαρχία και όχι για την κοινωνία των Πολιτών.
1.5. Η Πολιτεία δε ξεχωρίζει τους Πολίτες ανάλογα με το κόμμα, το χρώμα και το δόγμα. Στο μοναδικό κριτήριο είναι η Ελληνικότητα. Αυτή η Ελληνικότητα καθορίζεται από την γενεαλογική προέλευση δηλαδή από το αίμα, το DNA. Έτσι η Ιθαγένεια δεν εκχωρείται, δεν δωρίζεται, δεν πωλείται γιατί είναι θέμα γενετικής προέλευσης. Έτσι λοιπόν την Ελληνική Ιθαγένεια την φέρουν μόνο όσοι προέρχονται από το Ελληνικό Έθνος και αυτή αναγνωρίζεται και θα την φέρουν μόνο όσοι αναγνωρισμένα την έχουν, δηλαδή με εξέταση αίματος.
1.6. Η φιλοξενία μας ανήκει στην παράδοση μας και θα μπορεί ο καθένας να διαβιώνει μαζί μας εφόσον αποδέχεται ως τρόπο ζωής τα Ελλάνια Αξιακά Πρωτόκολλα, να αναγνωρίζει την Κοσμοθέασή μας (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό), τα δρώμενα της Πολιτείας μας και να δείχνει απόλυτο σεβασμό προς αυτά.
1.7. Η Ιθαγένεια μας πιστοποιεί τα σύμβολα της Πολιτείας μας και μας καθιστά υπεύθυνους για την αποκατάσταση της αληθινής ιστορίας μας, των αληθινών ηρώων μας, την καταγωγή μας, τη θέση στον πλανήτη μας και στα κληρονομικά δικαιώματα που έχουμε σε αυτόν. Είναι υποχρέωση μας να καταδικάσουμε τους Εθνικούς προδότες οι οποίοι προβάλλονται από τα σιωνοκρατούμενα κέντρα εξουσίας ως ήρωες.
Είναι υποχρέωση μας να τοποθετήσουμε στη θέση τους πραγματικούς ήρωες του Γένους μας.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/esydpkm
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw/videos
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Τραγική δήλωση της ΠτΔ, μετατρέπεται σε εργαλείο για την τουρκική προπαγάνδα!

Τραγική δήλωση της ΠτΔ, μετατρέπεται σε εργαλείο για την τουρκική προπαγάνδα!



Τραγική δήλωση της ΠτΔ, μετατρέπεται σε εργαλείο για την τουρκική προπαγάνδα!


Μία απολύτως άστοχη δήλωση της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου αναφορικά με την επίσκεψη της στο Αγαθονήσι που αναρτήθηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, έριξε νερό στον μύλο της τουρκικής προπαγάνδας. Ενώ προκάλεσε έκρηξη οργής από δεκάδες Έλληνες  χρήστες.
Η κυρία Σακελλαρόπουλου έγραψε συγκεκριμένα:
Πέραν του Ορθογραφικού λάθους, που ελπίζουμε να είναι λάθος και όχι εσκεμμένο, η αναφορά περί μικρού νησιού μακριά από την ηπειρωτική χώρα, λες και η Ελλάδα είναι ηπειρωτική χώρα και όχι νησιωτική με Αρχιπέλαγος, προκάλεσε την οργή των χρηστών
Και φυσικά δεν άργησε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την τουρκική προπαγάνδα. Η οποία υποστηρίζει ακριβώς τα ίδια για τα «μικρά ελληνικά νησιά«.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΤΥΧΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.

ΠΗΓΗ

ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG

ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΑΞΙΩΜΑ Η ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΛΕΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟ Φυλακιο με κεφαλαιο Φ ελληνισμου με μικρο ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΩΣ ΠΤΔ...
                           


ΙΛΛΥΡΙΑ ΡΑΔΙΟ - ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

ΙΛΛΥΡΙΑ ΡΑΔΙΟ - ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


ΙΛΛΥΡΙΑ ΡΑΔΙΟ (2/6/2020) ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΙΑΡΗ - ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΚΩΔΙΚΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΥΔΑΠ




Εθνική ντροπή: Ζητήσαμε συγγνώμη από τον Ερντογάν επειδή στηρίξαμε τον Χαφτάρ;

Εθνική ντροπή: Ζητήσαμε συγγνώμη από τον Ερντογάν επειδή στηρίξαμε τον Χαφτάρ;



Εθνική ντροπή: Ζητήσαμε συγγνώμη από τον Ερντογάν επειδή στηρίξαμε τον Χαφτάρ;

Επικοινωνία Μητσοτάκη Ερντογάν μετά το mea culpa για τον Χάφταρ -Η παρασκηνιακή μεσολάβηση ΗΠΑ και η επίσκεψη Ντι Μάιο στην Κωνσταντινούπολη
Και ενώ η κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας φαινόταν να κλιμακώνεται, αιφνιδίως όλα ανατράπηκαν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Κατά την ενημέρωση «κυβερνητικών πηγών» οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετωπίσεώς τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.
Μπορούμε να έχουμε την βεβαιότητα ότι παρασκηνιακές μεσολαβήσεις που είχαν προηγηθεί κατέληξαν σε αυτή την ανοικτή επικοινωνία. Γνωστό είναι ότι η αμερικανική πλευρά επιδιώκει να αποτρέψει πάση θυσία την κλιμάκωση των ελληνο-τουρκικών ζητημάτων σε μια θερμή κρίση. Μια επίμονη προσπάθεια για αποκατάσταση απ’ ευθείας επικοινωνίας μεταξύ Αθηνών και Αγκύρας ήταν σε εξέλιξη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην ευόδωσή της συνέβαλε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος επεσκέφτηκε διαδοχικά Αθήνα και Κωνσταντινούπολη.
Τα πράγματα βεβαίως παραμένουν μπλεγμένα και αυτό επιβεβαιώνεται από την επιμονή του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στις εξωπραγματικές απαιτήσεις της Αγκύρας. Σε τελευταίες του δηλώσεις επέμεινε ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τον εθνικό εναέριο χώρο της σε ζώνη έξι μιλίων από τα δέκα που είναι από το 1930, ώστε να ταυτισθεί με την έκταση των χωρικών της υδάτων. Ταυτοχρόνως επανέλαβε την απαίτηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Με όρους σαν αυτούς διάλογος δεν μπορεί να αρχίσει. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η ρητορική του Ακάρ και άλλων εκπροσώπων του καθεστώτος Ερντογάν τις επόμενες ημέρες.
Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν έγινε δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτού Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Θάνου Ντόκου, ο οποίος αναγνώρισε ως λάθος την επιλογή της Ελλάδος να ποντάρει στον στρατάρχη Χάφταρ στην Λιβύη. «Έχει αλλάξει το momentum της σύγκρουσης. Από εκεί που είχαμε επενδύσει και εμείς όταν φαινόταν ότι έχει το πάνω χέρι, πλέον φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του μέρες να είναι μετρημένες. Από την άλλη, έχουμε μια ομάδα κρατών, που όλο και διευρύνεται και θεωρεί ότι το στρατιωτικό κομμάτι αυτό έφτασε στο τέλος του» δήλωσε ο κ. Ντόκος επισημαίνοντας πάντως ότι: «Υπάρχει βέβαια και η στάση της Τουρκίας ως προς τις διαπραγματεύσεις, που είναι προβληματική σε κάθε επίπεδο».
Το σημαντικό σε αυτήν την αναγνώριση λάθους (mea culpa) είναι ότι ακριβώς αυτήν την στήριξη που έδωσε η Ελλάδα στον στρατάρχη Χάφταρ ήταν η αιτιολογία του Ερντογάν για την αποφυγή συναντήσεως με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ή οιασδήποτε άλλης μορφής επικοινωνίας.
Χαρακτηριστικά, ο Τούρκος Πρόεδρος, επιστρέφοντας από την διάσκεψη του Βερολίνου είχε δηλώσει αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Αναρωτήθηκα, θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις μαζί μου και κάλεσε τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Τι ανοησία είναι αυτή. Πείτε του ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Να διορθώσει αυτό το λάθος και από εκεί και πέρα μπορούμε να συναντηθούμε μαζί του». Η πρώτη προσέγγιση έγινε και τώρα απομένει να δούμε αν ο Ερντογάν θα προσπαθήσει, όπως επί Τσίπρα, να επιβάλλει την ατζέντα του ή θα δείξει ένα νέο πρόσωπο.
πηγή: 
=====================================================================
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
1.0 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
1.1.       Η Ελλήνων Πολιτεία θεωρεί το Υπουργείο Εξωτερικών και τις Διπλωματικές Υπηρεσίες ως κρισιμότατο κλάδο υπηρεσίας προς το Κράτος. Είναι αναγκαίο να γίνει ανασύνταξη, αναβάθμιση και ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του κλάδου.
1.2.       Υο Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλες τις Πρεσβείες οι οποίες είναι τμήματα μικρά της μητέρας Ελλάδος. Αυτοί που θα υπηρετούν σε όλες τις οργανικές και διοικητικές θέσεις είναι υποχρεωτικό να έχουν Ελληνικό DNA και να είναι ορκισμένοι για την υπέρ του Έθνους μας υπηρεσίες τους.
1.3.       Είναι υποχρεωμένοι να ασκούν διαφήμιση του Έθνους για όσα έχει δώσει στον πλανήτη μας όπως την γνώση, την τεχνογνωσία, την τεχνολογία, τις επιστήμες, την πολιτική, τα μαθηματικά, την τέχνη, τη γλώσσα, την φιλοσοφία κλπ.
1.4.       Είναι καθήκον τους η συνεργασία με φορείς άλλων κρατών για την προβολή αυτών που έχει προσφέρει ο πολιτισμός μας διαχρονικά.
1.5.       Είναι καθήκον τους να ανακαλύπτουν τομείς – συνθήκες συνεργασίας που θα αποβαίνουν προς όφελος των άλλων κρατών αλλά κυρίως του Ελληνικού.
1.6.       Είναι καθήκον τους με τις συνεργασίες αυτές να προβάλλουν την Ελλήνων Πολιτεία σε ολόκληρο τον πλανήτη για την θέση που έχει ο άνθρωπος μέσα σε αυτήν.
1.7.       Ένας άλλος τομέας που θα δραστηριοποιηθούν μέσω των εμπορικών ακολούθων είναι να προωθούν τα ελληνικά αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα στη χώρα που είναι διαπιστευμένοι.
1.8.       Η Ελλήνων Πολιτεία θα διαθέσει όσα κεφάλαια χρειάζονται για να αποκτήσει ιδιόκτητα κτίρια που θα στεγάζονται οι τοπικές υπηρεσίες και πρεσβείες της χώρας μας.
1.9.       Οι Διπλωματικοί υπάλληλοι έχουν καθήκον να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες για τα κληρονομικά δικαιώματα που έχει το Έθνος μας σε οτιδήποτε βρίσκεται στην επικράτεια τους και είναι κατασκευασμένο από τους προγόνους μας.
1.10.    Όπως επίσης είναι καθήκον τους η εύρεση τέτοιων κληρονομιών που βρίσκονται στο εξωτερικό και η διεκδίκηση ως πνευματικό ή κληρονομικό δικαίωμα του Έθνους μας.
==================================================

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:






=========================================================================


ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ 



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ BLOG ΠΕΛΑΣΓΟΙ NEWS

 H ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΕΛΑΣΓΟΙ NEWS

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ TWEETER
https://twitter.com/yPtoJWTLFTxKgY6?s=20





==========================================================================


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:





===============================================================================






===============================================================================







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡ.ΠΡ. 6199/4-9-2015 ΚΑΙ ΤΟ “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΣ“. ΚΑΝΕ ΣΎΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ο… ποτάμιος θεός Αχελώος στην Ελβετία, ενώ στις πηγές του οι Γερμανοί βάζουν ανεμογεννήτριες…

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ο… ποτάμιος θεός Αχελώος στην Ελβετία, ενώ στις πηγές του οι Γερμανοί βάζουν ανεμογεννήτριες…


ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ
ο… ποτάμιος θεός Αχελώος
στην Ελβετία,
ενώ στις πηγές του
οι Γερμανοί
βάζουν ανεμογεννήτριες…


Ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδος, ήταν πολύπαθος από την αρχαιότητα…


Για τα… μάτια της Δηιάνειρας, αν και κερασφόρος ο θεός-ποταμός, νικήθηκε από τον Ηρακλή«έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα» και του έστριψε το κεφάλι, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη καταγεγραμμένη εκτροπή ποταμού στην Ιστορία (αργότερα ακολούθησαν κι άλλες, πάντα στην αρχαιότητα)… Κατ’ άλλους, του έσπασε / έφραξε το ένα κέρας / σκέλος και δημιουργήθηκε μια νέα πλούσια γη, μια πεδιάδα… Από το αίμα του Αχελώου σε αυτήν την μάχη εγεννήθησαν οι Σειρήνες! Με την εκτροπή του ποταμού, ο ποτάμιος-θεός προσέφερε ένα κέρας / σκέλος του, που χάρισε αφθονία (> Κέρας Αμάλθειας) στον βασιλιά Οινέα της περιοχής, στην οποία περιοχή παρασκευάσθηκε ένα προϊόν, που έμελλε να πάρει το όνομα του βασιλιά: Οίνος… «Προϊόν ΠΟΠ» με ονομασία προέλευσης από τον άρχοντα των Αιτωλών! Και που θα έμελλε να είναι το αγαπημένο ποτό των Ελλήνων, οι οποίοι το διέδωσαν σε όλον τον κόσμο, έως το Μεταπόντιο Καλαβρίας (όπου επίσης λατρευόταν ο Αχελώνος!) και την… Καλυδωνία της Σκοτίας…

Ο ταυροθεός Αχελώος δείχνει την κρητική επιρροή στην περιοχή της Αιτωλίας, όπου ανάμεσα σε άλλους ελληνικούς πληθυσμούς, επήγαν και κατοίκησαν και οι Κουρήτες / Κρήτες εκ Καλυδώνος


Αλλά τα πάθια του Αχελώου δεν σταματούν εδώ…
Οι νύμφες Εχινάδες τον προσέβαλαν και δεν πήγαν στον γάμο του… Αυτός τις πέτρωσε, μεταμορφώνοντάς τες σε νησίδες… τόσο μικρές και άχρηστες, που περνούν οι ναυτικοί και αδιαφορούν γι’ αυτές… - η χειρότερη τιμωρία για μια γυναίκα…

Όλα αυτά τα υπέροχα κατά την αιτωλική / αιολική μυθολογία…


Γιατί τα λέω τώρα όλα αυτά;

Τα θυμήθηκα καθώς είδα μια σπάνια ανάγλυφη κεραμική εικόνα (προτομή) του ποτάμιου θεού Αχελώου… Πάντα σχεδόν εικονίζεται βλοσυρός, τρομερός, τερατώδης, μεγαλειώδης… Άλλωστε είναι 2ος ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδος!
Έτσι και σε αυτήν… Φέρει εξέχοντα αυτιά και φαρδιά γενειάδα, σε σχήμα σάκκου… Ένα άνοιγμα - στόμιο ανάμεσα στα μυτερά κέρατά του, δείχνει ότι το αγγείο είναι ένα πήλινο δοχείο (18,2 εκατ). Το πίσω μέρος είναι ελαφρώς κοίλο…

Από πού είναι; Κάπου από την Δυτική Ελλάδα, έτσι αόριστα… έργο τέχνης του 5ου αι. π.Χ.

Θέλετε  πιο συγκεκριμένες πληροφορίες;
Δεν θα σας δώσω…
Διότι είναι προϊόν αρχαιοκαπηλίας, και άρα χωρίς ταυτότητα, σαν ένα ρεμάλι που γυρίζει εδώ κι εκεί, κάνοντας τα θελήματα και τις ορέξεις του ενός και του άλλου για να επιζήσει…

Το ανεκτίμητο… εκτιμάται 3.400 ελβ. Φράγκα…

Ανήκε, λένε, στην συλλογή του Herbert ACahn (δημιουργηθείσα στην Βασιλεία της Ελβετίας, την δεκαετία του 1990) και ξεπουλιέται, σε δημοπρασία, στις 7 Ιουλίου 2020, από τον Jean-David Cahn AG, στην Βασιλεία… Μέχρι στιγμής τον θεό των Αιτωλών θέλουν… 29 «ποταμόφιλοι»…

Και, φευ, τα πάθια του συνεχίζονται… Στις πηγές του, στην υπέροχη περιοχή του Ασπροποτάμου, τώρα, γερμανικές εταιρείες θέλουν να τοποθετήσουν νέα… κέρατα… δηλ. ανεμογεννήτριες… - ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ...

Περισσότερα προσεχώς

ΠΗΓΗΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 7.6.2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ