Πέτσας για άρση lockdown πριν από τα Χριστούγεννα: Θα γίνει σε τρεις φάσεις -Σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση

 Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε σήμερα πως στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την άρση του lockdown είναι να ανοίξουν τα εστιατόρια και τα καφέ πριν από τα Χριστούγεννα.


«Είμαστε λίγες ημέρες μακριά από το να εξετάσουμε και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για την επόμενη φάση και την άρση του lockdown», ανέφερε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει πρώτα το άνοιγμα των σχολείων, στη συνέχεια του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, όχι μπαρ και νυχτερινά κέντρα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, πάντα μετά από τις συστάσεις των ειδικών, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο με καθήμενους. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, καθώς εκεί συγκεντρώνονται όρθιοι και δημιουργείται συγχρωτισμός.


Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε πως μέσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να υπάρχει και συγκεκριμένο ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, αφού ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.


Σχεδιασμός για το τέλος του lockdown -Σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση

Ερωτηθείς για τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως στον σχεδιασμό είναι η επιστροφή όλων των μαθητών (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισε πως θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα του Μαΐου. «Ο σχεδιασμός αναμένεται να μοιάζει με το άνοιγμα του Μαΐου, δηλαδή σε τρεις φάσεις. Πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Με περιορισμούς η επιστροφή στην κανονικότητα

Πάντως ο κ. Πέτσας τόνισε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με περιορισμούς και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ το οριστικό πλάνο αναμένεται να το παρουσιάσει η κυβέρνηση στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ












Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ!!!!!!!







ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ




ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ
 ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ 
ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 
ΓΙΑ ΝΑ
 ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, 
ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!





ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ,
 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
1. ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr

2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr

3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr

4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr





=======================
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ-
Ε.ΣΥ."


=======================
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:


=======================
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
=======================

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:

=======================
ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ: https://www.aitherikigrafi.gr/

=======================
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS
=======================

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ πρώην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» .

=======================
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 



Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ!
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ!
Ο ΤΣΟΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ WEB TV ΔΡΑΣΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΣΑΜΙΤΑ.




Αν δεν… βρέξει ξαφνικά λεφτά, αντί για φοροελαφρύνσεις θα έχουμε νέα και σκληρά μέτρα λιτότητας

 Τα Μνημόνια, όπως τα μάθαμε, μπορεί να έχουν τελειώσει σαν ιδέα στην Ευρώπη, ωστόσο η πανδημία αφήνει πληγές που δύσκολα θα κλείσουν. Πόσο μάλλον σε μια χώρα που διαλύθηκε από τα «προγράμματα» των θεσμών.


Αν δεν υπάρξει… κάποιο θαύμα, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αντί για φοροελαφρύνσεις, να ακούμε μέτρα λιτότητας, όπως στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.


Με την ύφεση φέτος πάνω από το 10%, δηλαδή απώλειες σχεδόν 19 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους να κλείσει τις πληγές. Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο 10μηνο του έτους: το έλλειμμα στα 9 δισ. ευρώ και τα φορολογικά έσοδα «γκρεμίστηκαν» κατά 6 δισ. ευρώ.


Η δραματική κατάσταση της οικονομίας θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα στο τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή. Ωστόσο, το κενό και οι τρύπες στα έσοδα δεν θα καλυφθούν εύκολα, αφού στηρίζονται στα 32 δισ. της Ευρώπης, που θα έρθουν «κάποια στιγμή» μέσα στο 2021, ενώ θεωρούν πως την παρτίδα θα σώσει το εμβόλιο.


Πηγές του οικονομικού επιτελείου τονίζουν ότι πρέπει να αντέξουμε μέχρι τη μέρα που θα έρθουν τα λεφτά απέξω και η βοήθεια στον κόσμο θα είναι «τόσο όσο», αλλιώς… τη βάψαμε. Λένε επίσης πως έχουμε μπροστά μας ακόμα 5-6 μήνες πανδημίας.

Υπάρχει κίνδυνος να εξαντληθούν τα -δανεικά- λεφτά και να πρέπει είτε να δανειστούμε ξανά (άρα νέα εκτόξευση του χρέους, που δεν θα το επιτρέψει η Ευρώπη), είτε νέα μέτρα λιτότητας για να μαζευτεί ο Προϋπολογισμός σε έξοδα, με παράλληλη αύξηση των φόρων.


Lockdown έως… 10 Δεκεμβρίου

Ο νέος Προϋπολογισμός θα έχει κάποιες «ενδιαφέρουσες» παραδοχές: το lockdown δεν θα τελειώσει την 1η Δεκεμβρίου, αλλά 10 μέρες αργότερα! Όλα αυτά την ώρα που υπουργοί διαβεβαιώνουν ότι η αγορά θα είναι ανοιχτή στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ανώτατη πηγή του υπ. Οικονομικών παραδέχτηκε πως για το 2021 έχουν υπολογίσει ότι θα ζήσουμε με αυστηρά μέτρα έως τον Απρίλιο.

Η κυβέρνηση υιοθετεί για του χρόνου το δυσμενές σενάριο για ανάπτυξη 4,5% – 5% και όχι 7,5%, δηλαδή λιγότερα 4,2 – 5,5 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Ο κόσμος «φτύνει αίμα» για να τα βγάλει πέρα και οι τράπεζες τρώνε με χρυσά κουτάλια

 Σχεδόν 600.000.000 ευρώ κατέβαλαν για τραπεζικές προμήθειες οι πολίτες το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ οι τράπεζες εξακολουθούν να δεσμεύουν παράνομα ακατάσχετους λογαριασμούς πελατών τους. 



Τη στιγμή που τα εισοδήματα των περισσότερων εργαζόμενων περιορίζονται και η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οι τράπεζες εξακολουθούν να εισπράττουν υπέρογκες προμήθειες τόσο για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στα καταστήματα όσο και για εκείνες που υλοποιούνται ηλεκτρονικά.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, εν μέσω πανδημίας δηλαδή, οι Έλληνες κατέβαλαν 600.000.000 ευρώ σε προμήθειες για πληρωμές λογαριασμών, αποστολή εμβασμάτων, δάνεια και κάρτες.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, που κάλεσε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μειώσεις των χρεώσεων – προμηθειών των διατραπεζικών συναλλαγών και των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής, «διευκολύνοντας τις συναλλαγές και συμβάλλοντας έτσι με ουσιαστικό τρόπο στην κοινή προσπάθεια».

Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες εξακολουθούν να δεσμεύουν παράνομα ακατάσχετους λογαριασμούς πελατών τους.

Οι καταγγελίες που έχει δεχτεί η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας είχαν να κάνουν κυρίως με δεσμεύσεις ποσών από λογαριασμό ο οποίος ήταν δηλωμένος ως ακατάσχετος ή ποσών που προέρχονταν από συντάξεις, μισθούς και ασφαλιστικά βοηθήματα, τα οποία είναι εκ του νόμου ακατάσχετα.

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα να βάλουν «χέρι» στην αποζημίωση ειδικού σκοπού που λαμβάνουν εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας, καθώς είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.


ΠΗΓΗ


ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015 600 ΔΙΣ

 


ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 2015


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΗΝ 16Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2016 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.

ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 16 ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2015 ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 770.454.655.321 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

 ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΚΑΤΑ 675.088.655.321,21 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛ. 17:

 “Κατά συνέπεια, αποτελεί βραχυπρόθεσμο εσωτερικό δανεισμό, στον οποίο μετέχουν οι φορείς του Δημοσίου και δεν προσμετράται στο επίσημο χρέος. .... Εν προκειμένω πάντως δεν προκύπτουν με ακρίβεια ούτε οι φορείς, οι οποίοι συμμετέχουν στον εν λόγω βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ούτε που διοχετεύτηκε η ρευστότητα που προκλήθηκε από τις ανωτέρω πράξεις”.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015, ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΖΗΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΡ.59488/08-09-2016 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΔΔΗΧ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο “ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ” Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΟ “ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΡΕΟΣ” ΚΑΙ BEBAIA ΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

Ο ΟΔΔΗΧ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡ. 1648/13-09-2016 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ,  ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛ. 18 “δεν παρείχε επαρκή πληροφόρηση”.

Η ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛ. 21:

 “..οφείλεται κυρίως στην εξόφληση τίτλων με συμφωνία επαναγοράς, ύψους 692,8 δις.... Η αντίστοιχη κατηγορία στα έσοδα (βλ. Κεφάλαιο 1.1.3. της παρούσας) ανέρχεται 694,2 δις ..... Το ύψος των συγκεκριμένων εσόδων και εξόδων επηρεάζει την τελική εικόνα του Απολογισμού, την κίνηση των ταμειακών ροών καθώς και το αποτέλεσμα από τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες.


 ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 75 ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4270/2014 -ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΣΟΔΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ “ΕΙΔΙΚΟ”, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ Φ.Ε.Κ. ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ” ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.

ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ, ΣΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ Ο ΔΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ.

ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΡΝΗΘΕΙ.

ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;

ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.

ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!


ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ