ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι επιτέθηκαν σε 22χρονο που φορούσε μπλουζάκι με το αστέρι της Βεργίνας

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι επιτέθηκαν σε 22χρονο που φορούσε μπλουζάκι με το αστέρι της Βεργίνας



Επίθεση από έξι άτομα δέχτηκε πριν από λίγη ώρα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης 22χρονος που φορούσε μπλουζάκι με την ελληνική σημαία και το αστέρι της Βεργίνας και με την αναγραφή "Η Μακεδονία ποτέ δεν εάλω".
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι δράστες κατάφεραν αρκετά χτυπήματα στο νεαρό, πέταξαν το κινητό του τηλέφωνο στη θάλασσα, πήραν μαζί τους το μπλουζάκι και τράπηκαν σε φυγή.
Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών, στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς.
Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έχοντας εκδορές και οιδήματα στο πρόσωπο και την πλάτη. Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες της επίθεσης ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οργή στην Αυστραλία: “Συλλάβετε τον Μπιλ Γκέιτς!” – Δέκα συλλήψεις στη Μελβούρνη (VIDEO)

Οργή στην Αυστραλία: “Συλλάβετε τον Μπιλ Γκέιτς!” – Δέκα συλλήψεις στη Μελβούρνη (VIDEO)



Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σήμερα στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη κατά των περιορισμών που έχουν υιοθετηθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19, με κάποιους διαδηλωτές να καταγγέλλουν τη συνωμοσία της κυβέρνησης για να ελέγξει τους πολίτες….
Περίπου 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο κοινοβούλιο της Βικτόρια, μια πολιτεία της Αυστραλίας που καθυστέρησε να άρει τους περιορισμούς εξαιτίας της εμφάνισης νέας εστίας της covid-19 σε ένα σφαγείο της Μελβούρνης.
“Πολεμήστε για τα δικαιώματά σας και τις ελευθερίες σας”, έγραφε ένα πανό, ενώ κάποιοι διαδηλωτές φώναζαν οργισμένα συνθήματα κατά του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς: “Συλλάβετε τον Μπιλ Γκέιτς!”.
Ο Φάνος Παναγίδης, 37 ετών, δήλωσε ότι είναι αγανακτισμένος που η κυβέρνηση της Αυστραλίας παρουσιάζει την covid-19 ως πανδημία, καταγγέλλοντας ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ελέγξει τους πολίτες.
Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 7.000 κρούσματα του κορωνοϊού και λιγότερους από 100 θανάτους. Η χώρα δέχεται επαίνους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που υιοθέτησε με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βικτόρια δήλωσε ότι έγιναν 10 συλλήψεις στη διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης, κυρίως για παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης και σε κάποιες περιπτώσεις για παραβίαση της καραντίνας.
“Τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού “, πρόσθεσε η ίδια.
Ο αρμόδιος δημόσιας υγείας της Αυστραλίας Μπράντον Μέρφι επέκρινε “το εύρος της ανόητης παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί” και κυρίως τα σχόλια που συνδέουν τον κορωνοϊό με τητεχνολογία 5G.

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ.

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ.


NEA ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ, ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ’ ΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΙΧΝΩ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
ΑΠΕΙΡΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ» ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΤΟ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗΝ ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ ΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ – ΔΟΥ – ΑΑΔΕ, ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/esydpkm
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw/videos
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

Διακόσιοι πενήντα και πλέον νέοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Θεά Δήμητρα» του Σ.Σ. Μουριών

Διακόσιοι πενήντα και πλέον νέοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Θεά Δήμητρα» του Σ.Σ. Μουριών



Tις πύλες του ανοίγει εκ νέου σε μετανάστες το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Θεά Δήμητρα» στον οικισμό του Σ.Σ.Μουριών προκειμένου να φιλοξενήσει από αύριο Δευτέρα 4.4.20 για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών διακόσιους πενήντα, ίσως και κατά τι περισσοτέρων, νέους, πιθανότατα από την περιοχή της Λέσβου, οικογένειες στην πλειοψηφία τους με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού προγράμματος, ανάλογου του οποίου είχε εφαρμοστεί και στο πρόσφατο παρελθόν προκαλώντας τότε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες είχαν εκτονωθεί πρίν από λίγες εβδομάδες με την αποχώρηση των πρώτων εγκατεστημένων.
Μία εξέλιξη η οποία έρχεται σε συνέχεια των εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, θέτοντας παράλληλα τα ερωτήματα εάν θα επανέλθει και η επιφυλακτική στάση των περιοίκων υπό τον φόβο να επαναληφθούν παραβατικές συμπεριφορές από μέρους μερίδας των μεταναστών, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, αλλά και προβληματισμό σχετικά με το ενδεχόμενο να «εισαχθούν» στην περιοχή κρούσματα κορωνοϊού.
Αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πρόκειται για μία βραχύβια φιλοξενία, η οποία πιθανόν να τερματισθεί και πριν την λήξη του προγράμματος, το οποίο ως γνωστόν έχει χρονικό ορίζοντα λήξης του τα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα όλοι όσοι εγκατασταθούν στο συγκρότημα θα τεθούν αυτομάτως σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών, η οποία θα επιτηρείται αυστηρώς, ενώ και μετά την λήξη της θα υπάρχουν ενδεχομένως περιορισμοί στις μετακινήσεις των, με στόχο βεβαίως να περιορίσουν στο ελάχιστο την πιθανότητα να εμφανισθεί περιστατικό του ιού, αλλά και παράλληλα για να διασκεδάσουν τις αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής και της δημοτικής αρχής, όπως αυτές είχαν αποτυπωθεί μεταξύ άλλων και σε σχετικά ψηφίσματα.

Ιδιαίτερα ενισχυμένες δυνάμεις στο Σ.Σ.Μουριων για να περιστειλουν τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας
Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση μεταναστών στο Σ.Σ.Μουριών
Με πρόταση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στη σημερινή διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση μεταναστών στην ξενοδοχειακή μονάδα ‘’Θεά Δήμητρα’’ του Σ.Σ.Μουριών.
Το εγκριθέν ψήφισμα, που απασχόλησε την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του σώματος, έχει ως εξής:
Το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την αιφνιδιαστική κυβερνητική ενέργεια μετακίνησης μεταναστευτικού πληθυσμού στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ‘’ Θεά Δήμητρα’’ του Σ.Σ.Μουριών καταργώντας στην πράξη, με εντελώς πρόχειρους σχεδιασμούς, βασικούς κανόνες ισοπολιτείας και υπονομεύοντας επί της ουσίας την ίδια την απόφασή της για τη συμφωνηθείσα ισοκατανομή ανά την επικράτεια στην ποσοστιαία αναλογία του 1%.
Όπως έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν, οι τοπικές αρχές αγνοήθηκαν και δεν μας παρασχέθηκε καμία απολύτως ενημέρωση για τη μεταναστευτική εγκατάσταση.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζεται με θεσμική ασέβεια και οι έκτακτες περιστάσεις που επιβάλλουν την εκ νέου έλευση μεταναστευτικών ροών στον τόπο μας απομειώνουν την ενέργεια εκκένωσης του εν λόγω ξενοδοχείου ακριβώς δύο μήνες πριν, διαταράσσοντας το αίσθημα της κοινωνικής γαλήνης των κατοίκων του λεκανοπεδίου των Μουριών.
Πιστοί στις διακηρύξεις μας και δεσμευόμενοι από την υπ΄αρ. 272/2019 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, που υιοθετεί πλήρως το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης του Σ.Σ.Μουριών, ζητούμε έστω και την ύστατη στιγμή να αποτραπεί η εγκατάσταση μεταναστών για λόγους δημογραφικής ισορροπίας μιας περιοχής που έχει δεχθεί δυσανάλογα μεταναστευτικά βάρη και που ως ακριτική πρέπει να τύχει μιας ενισχυμένης πολιτικής θωράκισης των συνόρων.
Εξάλλου και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς στο σύνολό της αλλά και ο δήμος Κιλκίς έχουν υπερβεί το αναλογούμενο ποσοστό φιλοξενίας και η πιθανότητα μιας πρόσθετης αύξησής του πλήττει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δε μπορεί να γίνει ανεκτή.
Αναγνωρίζουμε την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά μας από τα αυξανόμενα μεταναστευτικά κύματα και την αδήριτη ανάγκη αποσυμφόρησή τους ωστόσο οι έχοντες την κυβερνητική ευθύνη, λαμβάνοντας υπόψη το ανεπίτρεπτα μεγάλο φορτίο που έχει σηκώσει στην προσφυγική κρίση η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, οφείλουν να την απεντάξουν από τον κύκλο της συνήθους επιλογής. Η κατανόηση, η αλληλεγγύη και το φιλότιμο των πολιτών δε μπορεί να χρησιμοποιείται ως ασφαλής επένδυση για την επιλογή της ξενοδοχειακής επιχείρησης στο Σ.Σ.Μουριών ως σταθερής προσφυγικής ή μεταναστευτικής εστίας.
Απαιτούμε, συνεπώς, την ακύρωση του σχεδίου μεταφοράς μεταναστών στο ξενοδοχείο ‘’Θεά Δήμητρα’’αλλά και οπουδήποτε αλλού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας θέτοντας επιπροσθέτως μία νέα κρίσιμη παράμετρο, αυτήν της επικείμενης φιλοξενίας με βάση τις υγειονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορονοϊού.
Σε περίπτωση που δεν εισακουστεί το δίκαιο αίτημά μας και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και ασφάλειας του γενικού πληθυσμού απαιτούμε να μας δοθούν πολύ συγκεκριμένες διασφαλίσεις σχετικά με τον ακριβή αριθμό των φιλοξενουμένων, την ταυτότητά τους, τη διάρκεια παραμονής τους στο ξενοδοχείο ‘’Θεά Δήμητρα’’ και τα γνωρίσματα αυτής της παραμονής.
Σε μια τέτοια περίπτωση απαιτούμε να μην υπάρξει νέα δυσαρμονία και ο αριθμός των επισκεπτών να είναι πολύ μειωμένος σε σχέση με τις πρόσφατες προσφυγικές εγκαταστάσεις.
Η εικαζόμενη ως προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών στο εν λόγω ξενοδοχείο πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί. Ως προς τα χαρακτηριστικά της διαμονής, πέραν της υποχρεωτικής καραντίνας των δεκατεσσάρων ημερών, οι μετανάστες, θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνουν αυστηρά στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου για όσο διάστημα διαρκέσει η φιλοξενία τους.
Παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις μας για την μεταφορά των μεταναστών στο Σ.Σ.Μουριών και τις επιφυλάξεις μας ως προς την ανεξήγητη επιμονή επιλογής της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής επιχείρησης για τη φιλοξενία τους, δοθείσας και της αδυναμίας εκπλήρωσης βασικών υγειονομικών διατάξεων από πλευράς της, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον τόπο μας.
Συνοψίζοντας, οι δικοί μας αδιαπραγμάτευτοι όροι ορθοτομούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και στο σεβασμό των κανόνων ισονομίας. Όπως όλοι οι συμπολίτες μας περιόρισαν στο ελάχιστο τις δημόσιες εξόδους τους για αρκετές εβδομάδες ώστε να προστατευθούν από το ενδεχόμενο πιθανής διασποράς του κορωνοϊού κατά τον ίδιο τρόπο οφείλουν να συμπεριφερθούν και οι νέοι επισκέπτες μένοντας ασφαλείς μέσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Όλοι, θα πρέπει να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής και να αποφεύγουν το συγχρωτισμό και την κοντινή κοινωνική επαφή. Κανείς και για κανένα λόγο δεν πρέπει να βάλει σε περιπέτεια υγείας τον εαυτό του και το συνάνθρωπό του σε μια περιοχή όπου στη συντριπτική πλειονότητά της κατοικείται από μεσήλικες και ηλικιωμένους συμπολίτες μας.
Για τους λόγους αυτούς αξιώνουμε επιτακτικά:
-τον πλήρη υγειονομικό έλεγχο – περίθαλψη των νέων επισκεπτών
-την παραμονή τους αυστηρά εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος
-την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων ασφάλειας και προστασίας έναντι του Covid -19
-τη συμμόρφωση του ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας σε ότι αφορά την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων, των μέτρων πυροπροστασίας – πυρασφάλειας
– διαρκή και αξιόπιστη ενημέρωση για τον μεταναστευτικό πληθυσμό κατά το διάστημα φιλοξενίας του στο ξενοδοχείο ‘’Θεά Δήμητρα’’
– την ισχυροποίηση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.


ΠΗΓΗ

Ιδιωτική Εταιρεία Ελληνική Δημοκρατία

Ιδιωτική Εταιρεία Ελληνική Δημοκρατία



Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Οργανισμό U.S. Securities and Exchange Commission και τη βάση δεδομένων Edgar System, η Ελληνική Δημοκρατία έπαψε να υφίσταται ως αυτόνομο κράτος και μετετράπη σε ιδιωτική εταιρεία με Κεντρικό Κλειδί Καταχώρησης (CIK) 0000931106. Παρομοίως, και η Βουλή των Ελλήνων εμφανίζεται ως ιδιωτική εταιρεία στη βάση δεδομένων της αμερικάνικης εταιρείας Dun & Bradstreet, που καθιστά τους βουλευτές ιδιωτικούς υπαλλήλους. Συνεπώς, και ο κάθε Έλληνας πολίτης μετετράπη σε ιδιωτικό υπάλληλο χωρίς δικαίωμα παρέμβασης στις άπληστες ορέξεις κερδοσκοπίας της εταιρείας μέσω της φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών.
Βάσει αυτών, τελικά έχει σημασία ποιος είναι κυβέρνηση, τόλμησε ποτέ κάποιο κόμμα ή βουλευτής να σηκώσει ανάστημα και να πει την απόλυτη αλήθεια; 

Η Ελλήνων Συνέλευσις ως πολιτικός ΦΟΡΕΑΣ πλέον και όχι άλλο ένα κόμμα απόκομμα διχασμού της κοινωνίας καλεί όλους τους Έλληνες απανταχού της γαίας να ενωθούν και να δηλώσουν Κυρίαρχοι Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς και να το γνωστοποιήσουν εξωδίκως στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με την απόφαση 61/295 που εξέδωσε 13 Σεπτεμβρίου 2017
«Καλωσορίζει το γεγονός ότι οι αυτόχθονες πληθυσμοί αυτοοργανώνονται για την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική τους χειραφέτηση, με σκοπό να θέσουν τέλος σε κάθε μορφή διάκρισης και καταπίεσης, όπου και αν συμβαίνουν». 

Ο Έλλην Αυτόχθων Ιθαγενής(Ιθύς – Γένος), αποτελεί το ανώτατο όργανο τού Έθνους, είναι μέλος της ένωσης φυσικών προσώπων που απαρτίζουν το κράτος και ΕΙΝΑΙ αδιαμφησβήτητος και απόλυτος κάτοχος των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Ελλήνων Πολιτείας και της Ελληνικής Κυρίαρχης Δημοκρατίας.

Δηλώνοντας την κυριαρχία σου γίνεσαι αυτομάτως και τελικός δικαιούχος μέρους των 600 Δις Δολαρίων, κατατεθειμένα σε λογαριασμό της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας και επιβεβαιωμένα με τις δικαστικές αποφάσεις 67650/2013, και την 107376/2017 όπου μετά την προσπάθεια αναίρεσης υπέρ του νόμου επιβεβαιώθηκε την 15 Νοεμβρίου 2017 για δεύτερη φορά η κατάθεση του εν λόγου ποσού υπέρ των Κυρίαρχων Ελλήνων Πολιτών.
Με 300 ήδη υπάρχοντες αυτόνομους οργανισμούς σε Ελλάδα και Εξωτερικό οι Έλληνες ενώνονται χωρίς Κόμμα, χωρίς Δόγμα, χωρίς Χρώμα με τελικό στόχο την Εθνοσυνέλευση.
Ε.ΣΥ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ;
ΕΡΕΥΝΗΣΕ
ΣΚΕΨΟΥ
ΠΡΑΞΕ
ΠΗΓΗ


Τα διλήμματα Μητσοτάκη για οικονομία, εκλογές και ανασχηματισμό

Τα διλήμματα Μητσοτάκη για οικονομία, εκλογές και ανασχηματισμό

10 Μαΐου 2020


 
Την Τρίτη, 28 Απριλίου, η κυβέρνηση παρουσίασε τα πρώτα μέτρα εξόδου από την καραντίνα.

Στις αρχές Μαρτίου, η διαχείριση της επιβολής περιορισμών έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου και κατόπιν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν από κοινού δέσμη μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σχεδόν έναν μήνα μετά ανατέθηκε σε έξι υφυπουργούς να αναγγείλουν τα καλά νέα τής, έστω μερικής, επιστροφής στην κανονικότητα.

Από αυτούς μόνο ένας ήταν πολιτικός, και μάλιστα της νεότερης γενιάς, οι υπόλοιποι ήταν τεχνοκράτες.
Ο συμβολισμός δεν πέρασε απαρατήρητος και έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και ανησυχίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, τις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου καθόλου δεν ενδιαφέρεται να καθησυχάσει.
Δύο λέξεις βρίσκονται στα χείλη όλων των κυβερνητικών στελεχών: ανασχηματισμός και εκλογές.

Τι βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης για την εστίαση

Τι βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης για την εστίαση


Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει νωρίτερα η εστίαση




<<Σπαζοκεφαλιά>> αποδεικνύεται το θέμα της εστίασης για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να ζυγίσει από τη μια την ασφάλεια των πολιτών και από την άλλη την καταστροφή που έχει υποστεί ο κλάδος με τα καταστήματα να μένουν δύο μήνες κλειστά.

Με τα καταστήματα εστίασης να είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, η κυβέρνηση μελετά μέτρα και διευκολύνσεις προς τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί σημαντικό πλήγμα στον τζίρο τους.

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθούν οι ρυθμίσεις για τις διευκολύνσεις προς τους καταστηματάρχες εστίασης ώστε να επεκτείνουν τους χώρους που τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα, ενώ οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις 18-20 Μαϊου με βάση τις οδηγίες των ειδικών.

Αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη ρύθμιση τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν έως και να διπλασιάσουν τον χώρο που διαθέτουν μέχρι σήμερα, προκειμένου να καλύψουν ένα μέρος της χαμένης χωρητικότητάς τους εξαιτίας των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων ασφαλείας. Αυτό θα γίνει χωρίς να πληρώσουν επί πλέον τέλη στους Δήμους.

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για επέκταση η υπόδειξη που κάνει η νομοθετική παρέμβαση είναι να μειώνονται τα δημοτικά τέλη έως και 50%.
Στη ρύθμιση υπάρχει πρόβλεψη πεζοδρομήσεων ορισμένων οδών από τους Δήμους, είτε για μερικές ώρες είτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε οι καφετέριες και τα εστιατόρια να μπορούν να τοποθετήσουν περισσότερα τραπέζια έξω.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να μένει ελεύθερο ένα τμήμα του δρόμου πλάτους τουλάχιστον 1.80 μέτρων, για να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα οι πεζοί και οι μόνιμοι κάτοικοι και φυσικά να μένουν ανοικτές οι διαβάσεις για ΑμεΑ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση αναζητά τρόπους ώστε ο κλάδος της εστίασης να λειτουργήσει πριν από την 1η Ιουνίου
Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στα μέσα του Μαΐου, μεταξύ 16-20 Μαΐου. Αν η ύφεση της πανδημίας συνεχιστεί, καφετέριες και εστιατόρια αναμένεται να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δηλαδή στις 25 Μαΐου.

Ποιες άλλες ρυθμίσεις είναι στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι των καφετεριών και εστιατορίων με συγκεκριμένους κανόνες για τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα ατομικής προστασίας (π.χ δύο μέτρα απόσταση από τα τραπέζια, επαρκής αερισμός).
«Θα υπάρξουν κανόνες για τις αποστάσεις και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και εσωτερικούς χώρους που θα είναι ανοιχτοί μπροστά με σχετικό βάθος για να αξιοποιηθούν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα» δήλωσε ο υφυπουργός ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, θέτοντας ζήτημα και για την λειτουργία των κλιματιστικών.

«Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε κλιματιστικά, θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τμήμα εσωτερικό των καταστημάτων εφόσον το άνοιγμα του επιτρέπει να το έχει στο βάθος ως ημιυπαίθριος», πρόσθεσε.
Επανεξετάζεται επιπλέον η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιού, για να μειωθεί ανάλογα με τη διαρρύθμιση, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Επιπλέον, δεν θα ισχύει το όριο των 4 ατόμων για οικογένειες με περισσότερα μέλη.

Σενάρια για μείωση του ΦΠΑ

Παράλληλα γίνεται συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ, τα αναψυκτικά και τα ροφήματα, από το 24% στο 13% .Αν και εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% (από 13%) για το φαγητό και στο 13% (από 24%) για τα αναψυκτικά και τα ποτά, το υπουργείο Οικονομικών στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να συμφωνεί.
Ενδεχομένως, να μειωθεί κατά μία ή δύο ποσοστιαίες μονάδες και ο ΦΠΑ στην εστίαση και συγκεκριμένα από 13% στο 12 ή 11% – και πάλι, όμως, σε αυτό το μέτρο υπάρχουν αντιδράσεις από τους θεσμούς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Τέλος, υπάρχουν εισηγήσεις για μια γενική μείωση της προκαταβολής φόρου στο 70% ή 50% για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
Επίσης, εξετάζονται σενάρια η μείωση της προκαταβολής φόρου να ισχύσει για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας ή για τις επιχειρήσεις που έχουν σημαντική μείωση των ακαθάριστων εσόδων. Σημειώνεται ότι η προκαταβολή ανέρχεται στο 100% του φόρου και αφορά το επόμενο έτος, δηλαδή το 2021.

Πώς γίνεται η άρση του lockdown στις χώρες της Ευρώπης

Κοροναϊός

Πώς γίνεται η άρση του lockdown στις χώρες της Ευρώπης


Σταδιακά οι Ευρωπαίοι επιστρέφουν στην προ κοροναϊού καθημερινότητά τους.
Η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, τα οποία είχαν ληφθεί προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία της Covid-19, έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλές χώρες και επεκτείνεται αύριο, Δευτέρα, στη Γαλλία και στο Βέλγιο, με πολλή προσοχή όμως απέναντι στον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων.

Γαλλία

Έπειτα από δύο μήνες όπου παρέμειναν κλειστά, τα κομμωτήρια, οι μπουτίκ, τα ανθοπωλεία και τα βιβλιοπωλεία θα ξανανοίξουν τη Δευτέρα.
Τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστά.
Τα δημοτικά σχολεία, τα οποία θεωρητικά ξανανοίγουν από αύριο, θα υποδεχθούν μόνο λίγους μαθητές ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο.
Σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες πρέπει να φορούν μάσκα, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ αυστηροί κανόνες αποστασιοποίησης θα ισχύουν στους χώρους εργασίας, όπως και στα καταστήματα.
Δε θα είναι κανείς υποχρεωμένος να αιτιολογήσει τις σύντομες μετακινήσεις του, όμως οι μετακινήσεις σε απόσταση άνω των 100 χλμ από τον τόπο μόνιμης διαμονής παραμένουν περιορισμένες και υπό έλεγχο.

Βέλγιο

Η πλειονότητα των καταστημάτων ξανανοίγει αύριο, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Ισχύουν ισχυρές συστάσεις για χρήση μάσκας.
Καφέ, εστιατόρια και μπαρ παραμένουν κλειστά.
Στο κέντρο των Βρυξελλών το όριο ταχύτητας είναι τα 20 χλμ  την ώρα και θα δίνεται προτεραιότητα στους ποδηλάτες και στους πεζούς.
Σήμερα, Κυριακή, Ημέρα της Μητέρας στο Βέλγιο, κάθε οικογένεια μπορεί να δεχθεί μέχρι τέσσερις προσκεκλημένους.
Τα σχολεία δε θα ανοίξουν πριν από τις 18 Μαΐου.

Ολλανδία

Επαναλειτουργούν εν μέρει αύριο τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.
Η δραστηριότητα επαναλαμβάνεται στις σχολές οδηγών, στα κομμωτήρια, στις βιβλιοθήκες, με τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ελβετία

Τα σχολεία και τα κολέγια, που είχαν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου, ξανανοίγουν τη Δευτέρα, με συχνά μειωμένους αριθμούς μαθητών ανά τάξη.
Τα εστιατόρια, τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες θα ανοίξουν επίσης, τηρώντας ωστόσο ειδικές συνθήκες.
Οι συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων παραμένουν θεωρητικά υπό απαγόρευση.

Ισπανία

Νέο στάδιο στο σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού που προβλέπεται έως τα τέλη Ιουνίου: οι μισοί από τα περίπου 47 εκατομμύρια των Ισπανών θα μπορούν από αύριο να οργανώνουν οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις έως δέκα ατόμων.
Οι υπαίθριοι χώροι εστιατορίων και μπαρ μπορούν να ξανανοίξουν με περιορισμένη δυναμικότητα.
Οι όροι αυτοί δεν αφορούν τη Μαδρίτη ούτε τη Βαρκελώνη, τις πλέον πληγείσες περιφέρειες από την επιδημία, που προκάλεσε τουλάχιστον 26.000 θανάτους στη χώρα.
Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα επανέλαβε τις προπονήσεις από προχθές, Παρασκευή, και η μεγάλη αντίπαλός της, η Ρεάλ Μαδρίτης, θα ακολουθήσει αύριο.
Ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, ζήτησε χθες από τους πολίτες να επιδεικνύουν «τη μέγιστη προσοχή», επειδή ο ιός «καραδοκεί».
Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο στο εσωτερικό των περιφερειών.
Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα παραμένουν κλειστά.
Τα σχολεία δε θα ανοίξουν πριν από το Σεπτέμβριο.

Βρετανία

Ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να ανακοινώσει απόψε μια χαλάρωση των μέτρων περιορισμού στη Βρετανία, τα οποία επιβλήθηκαν στις 23 Μαρτίου.
Όμως, με περισσότερους από 31.000 θανάτους και μια κατάσταση που παραμένει κρίσιμη, «δε θα υπάρξουν θεαματικές αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη, θα είμαστε πολύ προσεκτικοί», προειδοποίησε προχθές ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τζορτζ Γιούστις.
Η κυβέρνηση μπορεί ωστόσο να επιτρέψει την επαναλειτουργία των καταστημάτων ειδών κηπουρικής, ένα πάθος των Βρετανών που δεν εμποδίστηκε από το lockdown.

Ιταλία

Μπορεί τα σχολεία να μείνουν κλειστά μέχρι το Σεπτέμβριο, όμως εργοστάσια, εργοτάξια και γραφεία ξανάνοιξαν τις πόρτες τους από τις 4 Μαΐου.
Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν σε ισχύ, περιλαμβανομένων των πάρκων, που ξανάνοιξαν για το κοινό, και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στη Ρώμη, πολλές οικογένειες πήγαν αυτό το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Καβούρ, όχι μακριά από το Βατικανό.
Στη συντριπτική πλειονότητά τους φορώντας μάσκα, τα παιδιά έπαιξαν με τα μπαλόνια, έκαναν ποδήλατο ή πατίνι.
Το σύνολο των καταστημάτων λιανικής θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου, όπως και μουσεία, χώροι πολιτισμού, εκκλησίες και βιβλιοθήκες.
Τα μπαρ και τα εστιατόρια, στα οποία επιτρέπεται ήδη η πώληση προϊόντων για κατανάλωση εκτός καταστήματος (take-away), θα ανοίξουν πλήρως από την 1η Ιουνίου, όπως και τα ινστιτούτα αισθητικής ή τα κομμωτήρια.
Η επαγρύπνηση παραμένει, ιδίως στο Μιλάνο, επίκεντρο της επιδημίας.
Ένα πλήθος αργόσχολων, συχνά χωρίς μάσκες, έκανε βόλτα στο τέλος της εβδομάδας κατά μήκος των καναλιών απολαμβάνοντας τη λιακάδα, αλλά και προκαλώντας το ξέσπασμα του δημάρχου του Μιλάνου, που απείλησε να κλείσει την περιοχή.

Γερμανία

Το γεύμα σε εστιατόριο επιτρέπεται στο εξής στην περιοχή του Μεκλεμβούργου (βόρεια), όπου τα πρώτα καφέ και εστιατόρια ξανάνοιξαν χθες.
Τα άλλα περιφερειακά κρατίδια θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.
Μπορεί η χρήση μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση να παραμένουν σε ισχύ, όμως η πλειονότητα των καταστημάτων κάτω των 800 τ.μ. ξανάνοιξαν από τις 20 Απριλίου.
Τα κομμωτήρια άνοιξαν τις πόρτες τους, όπως και οι τόποι λατρείας, τα μουσεία, τα μνημεία, οι ζωολογικοί κήποι.
Τα σχολεία ξανάνοιξαν στις 4 Μαΐου σε ορισμένα κρατίδια.
Οι χώροι πολιτισμού, οι παιδικές χαρές, οι χώροι άθλησης παραμένουν κλειστοί, ενώ οι μεγάλες συναθροίσεις θα παραμείνουν υπό απαγόρευση τουλάχιστον έως τις 31 Αυγούστου.
Η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και τα κρατίδια συμφώνησαν σε ένα μηχανισμό επαναφοράς των μέτρων περιορισμού σε τοπικό επίπεδο, σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των μολύνσεων από το νέο κοροναϊό.

Αυστρία

Κομμωτήρια, γήπεδα τένις και γκολφ άνοιξαν και πάλι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.
Οι περιορισμοί των μετακινήσεων έχουν αρθεί, επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 10 ατόμων, με τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα.
Στις 4 Μαΐου οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου επέστρεψαν στα σχολεία τους και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι υπόλοιποι.
Τα εστιατόρια αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαΐου.

Πολωνία

Τα ξενοδοχεία μπορούν να επαναλάβουν τη δραστηριότητά τους από αύριο, όμως οι ξένοι τουρίστες πρέπει να μείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων μετά την άφιξή τους.
Μια καταστροφή για τον τομέα που ζητά το άνοιγμα των συνόρων.
«Είμαστε στο χείλος της αβύσσου. Οι εργοδότες μάς λένε ότι, αν δεν αλλάξει τίποτα μέχρι τα τέλη του μηνός, θα αρχίσουν τις απολύσεις» δήλωσε ένας εργαζόμενος σε ξενοδοχείο, που διαδήλωνε προχθές στη Σβινούτσιε, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.
Η πλειονότητα των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών, αν και επιτρέπεται να ξανανοίξουν από τις 6 Μαΐου, παραμένουν κλειστά.

Σκανδιναβικές χώρες

Τα εμπορικά κέντρα ανοίγουν αύριο στη Δανία, μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που χαλάρωσε τους περιορισμούς με το άνοιγμα των σχολείων στις 15 Απριλίου.
Στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές κολεγίου, ξανανοίγουν τα καφέ, τα εστιατόρια και οι χώροι λατρείας, υπό τον όρο ότι θα τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Η Νορβηγία, όπου τα σχολεία υποδέχθηκαν τους μαθητές ηλικίας από 6 έως 10 ετών από τις 27 Απριλίου, ξανανοίγει όλες τις τάξεις αύριο με κανόνες υγιεινής και αποστασιοποίησης.
Ομοίως για τις σχολές οδηγών.
Τα μπαρ και τα πάρκα ψυχαγωγίας πρέπει να περιμένουν έως την 1η Ιουνίου.
Στην Ισλανδία, τα πανεπιστήμια, τα μουσεία και τα κομμωτήρια άνοιξαν στις 4 Μαΐου.
Στη Φινλανδία, τα σχολεία θα ξανανοίξουν στις 14 Μαΐου, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των θερινών διακοπών.

Βαλκάνια

Στην Κροατία, υπαίθριοι χώροι μπαρ και εστιατορίων ξανανοίγουν αύριο.
Θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 10 ατόμων και οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία θα ξανανοίξουν σε εθελοντική βάση.
Στη Σερβία, τα νηπιαγωγεία θα υποδεχθούν από αύριο τα παιδιά.
Τα εμπορικά κέντρα ξανάνοιξαν στις 8 Μαΐου, τα καφέ και τα εστιατόρια στις 4.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ