Ο δήμος της Νάπολη αφιέρωσε οδό στην μαθηματικό και φιλόσοφο Υπατία

Ο δήμος της Νάπολη αφιέρωσε οδό στην μαθηματικό και φιλόσοφο Υπατία

Στην περιοχή Σπανιόλι ο δήμος της Νάπολης έδωσε σε δρόμο το όνομα της φιλοσόφου Υπατίας της Αλεξανδρινής «ως σύμβολο της γυναικείας αναζήτησης της γνώσης και της ελεύθερης σκέψης».

Ο δήμαρχος της Νάπολης Luigi de Magistris μιλώντας για την Υπατία είπε ότι με την κίνηση αυτή αναδεικνύουμε την ιστορία και δυναμική των γυναικών όχι μόνο στην Νάπολη αλλά και σε περιοχές έξω από τα όρια της πόλης μας. Και συνέχισε λέγοντας, γράφουμε την ιστορία της Νάπολης-Νεαπόλεως, και μέσω της τοπωνυμίας και ειδικά της γυναικείας. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι μαθητές του Λυκείου ‘Pansini’ και του Λυκείου ‘Calamandrei’, αντιπρόσωποι του Δήμου, καθώς και αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου L’Orientale.

Και η υπεύθυνη του Δήμου για θέματα τοπωνυμίας Alessandra Clemente πρόσθεσε στην διάρκεια της τελετής ονομασίας της οδού: Σε αυτόν τον μήνα που διανύουμε, θελήσαμε να ταυτίσουμε σημαντικούς χώρους με ονόματα γυναικών. Σήμερα αφιερώνουμε αυτήν την οδό σε μία γυναίκα με μεγάλα χαρίσματα, την Υπατία, που με έναν σκληρό και απάνθρωπο τρόπο δολοφονήθηκε και κατακρεουργήθηκε στην προσπάθεια της να διαδώσει την γνώση και την επιστήμη.


Πηγή: 


ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ...???
ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΔΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ,ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ, ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΒΡAIΟΓΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΛΑΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ?
ΠΟΙΟΙ  ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥΣ.?
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ..??
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ   ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ??
Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤIΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΕΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ